Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Schotland

6.05

Vlag Schotland

Artikelnummer: vlag-schotland Categorieën: , ,

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u de vlag van Schotland. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij vervaardigen de vlag van Schotland van sterk glanspolyester, zodat u gegarandeerd lang plezier heeft van de vlag. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Schotland desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Schotland

Schotland is een land dat samen met Engeland, Wales en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk vormd. De vlag van Schotland zit ook in de vlag van het Verenigd Koninkrijk verwerkt. Schotland is het noordelijkst gelegen land in Groot-Brittanië. Er was in 2014 een referendum om het Verenigd Koninkrijk te verlaten, maar 55% stemde hiertegen. Verder heeft Schotland nog bijna 800 eilanden.

Schotland trivia

Schotland heeft een oppervlakte van 77.910 km² met een inwonertal van ongeveer 5,5 miljoen inwoners. De grootste stad van Schotland is Glasgow met 650.000 inwoners en de hoofdstad van de Schotten is Edinburgh. Andere steden zijn Aberdeen, Dundee, Livingston en Inverness. In Schotland spreekt vrijwel iedereen Engels, hoewel dat natuurlijk met een dik Schots accent is. 

Schotland heeft een ongelooflijk aantal bezienswaardigheden. Zo is de highlands een groot gebied in Schotland dat bekend staat om de prachtige natuur en rotsformaties. Ook zijn er in dit gebied veel kastelen, de bekende Schotse hooglanders (koeien) en de Highland Games. Daarbij kun je in Schotland veel zoetwatermeren vinden, met als bekendste voorbeelden Loch Lomond en Loch Ness van het bekende monster.

Naast een hoop mooie natuur en bezienswaardigheden heeft Schotland ook cultureel gezien veel te bieden. Je hebt een hoop dingen zoals de doedelzak, de kilt, haggis en whiskey, waarbij je gelijk moet denken aan Schotland. Daarbij heeft Schotland met Celtic FC en Glasgow Rangers twee enorm bekende voetbalclubs.

Oorsprong naam

Tijdens de Romeinse tijd waren er in Schotland twee verschillende volkeren en om die uit elkaar te houden gaven de Romeinen beide volkeren verschillende namen, namelijk de Picti en de Scoti. De naam ‘Scoti’ is waarschijnlijk afgeleid van het Griekse ‘σκότος’ (skotos), wat duisternis betekent. De Romeinen gaven deze naam aan de Schotten omdat ze vonden dat deze mensen barbaren waren. De macht van de Scoti in Schotland groeide en na een tijdje waren de Scoti de heersende macht. Sinds de elfde eeuw werd er naar Schotland gerefereerd als ‘the land of the Scots’ (het land van de Schotten). Nu heet dit land al zo’n 800/900 jaar Schotland.

Over de Schotse vlag

De Schotse vlag heet ‘Saltire of Saint Andrew’s Cross’. De vlag bestaat uit een blauw vlak met daarop een kruis van twee witte diagonale strepen. De meest gebruikte verhouding voor deze vlag is 3:5, maar het komt ook voor dat de vlag een andere verhouding heeft als 1:2 of 2:3. 

De eerste tekenen van deze vlag in Schotland waren zo rond het jaar 1200. Het diagonale kruis (een x dus) die op de vlag staat, komt waarschijnlijk van het feit dat St. Andrew, de apostel die Schotland bekeerde tot het christendom, gekruisigd werd op een diagonaal kruis. Het kruis wordt ook wel het ‘St. Andrew’s cross’ genoemd. Belangrijke personen uit de Schotse geschiedenis als James Douglas, William de Lamberton en James III hadden zo’n kruis op hun wapenrusting of zegel. De kleur van het kruis zou wit zijn omdat dat staat voor eerlijkheid en vrede.

Voor de blauwe kleur is geen specifieke verklaring. We weten wel dat het Schotse parlement in 1385 zei dat elke Schotse soldaat deze vlag moest dragen om zich te kunnen onderscheiden van de vijand in de strijd. Toen moest de achtergrond blauw zijn volgens het besluit van het parlement. Wel zou de kleur blauw van de Schotse vlag symbolisch gezien voor doorzettingsvermogen, loyaliteit, waarheid, gerechtigheid en waakzaamheid staan. 

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Schotland zijn vastgelegd in Pantone, namelijk:

  • Blauw: 300 C
  • Wit: opaque

Online de Schotse vlag bestellen

De Schotse vlag en vele anderen zijn gemakkelijk te bestellen via de website van de Veluwse Vlaggen Industrie. Als u buiten de standaardafmetingen om een andere maat vlag wilt, is dat ook mogelijk. Bekijk met onze meethulp welk formaat vlag u nodig heeft. 

U kunt snel en eenvoudig afrekenen met de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Op werkdagen produceren en leveren wij binnen 48 uur. Voor vragen of opmerkingen over de Schotse vlag kunt u terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Schotland” te beoordelen