Andere suggesties…

29.0042.00

Tafelvlaggen

Tafelvlag Ierland

6.05

Banieren

Banier Ierland

59.0062.00

Vlag Ierland

Artikelnummer: vlag-ierland Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Ierland. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Wij vervaardigen de vlag van Ierland van sterk glanspolyester, zodat u gegarandeerd lang plezier heeft van de vlag. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Ierland bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Ierland

Ierland is een Europees land gelegen ten westen van het Verenigd Koninkrijk, waar het in 1921 onafhankelijk van werd. Ierland is daarmee ook het enige land in deze eilandengroep die deel uitmaakt van de Europese Unie. Nabijgelegen landen zijn Noord-Ierland, Schotland, Engeland en Wales. Verder grenst het land in het westen aan de Atlantische Oceaan.

Ierland trivia

Het land heeft een inwonertal van vijf miljoen op een oppervlakte van 69.825 km². Ierland had ooit zeven miljoen inwoners, maar door de grote hongersnood is dit tussen 1850 en 1950 gezakt naar drie miljoen. De hoofdstad en de grootste stad van Ierland is Dublin met zo’n 590.000 inwoners. Andere steden in Ierland zijn Cork, Limerick, Galway en Waterford. Naast het feit dat Ierland zelf een eiland is heeft het land ook nog 21 kleinere eilandjes.
Ierland heeft een eigen taal en zo’n 1,75 miljoen mensen zeggen het ook daadwerkelijk te kunnen spreken. Echter spreken maar een kleine 100.000 mensen Gaelic (Iers) op een dagelijkse basis. Engels is de dominante taal in Ierland. In Ierland is nog steeds zo’n 85% religieus en ongeveer 90% van deze groep hangt het Christendom aan.
Het Ierse landschap is maar voor 10% bebost, hiermee is Ierland een van de minst beboste landen van Europa. Het landschap kenmerkt zich door de grote groene grasvelden en de sporadische rotsformatie. Aangezien Ierland aan de wilde Atlantische Oceaan ligt, vind je aan de westkust een ruige kustlijn en hoge kliffen. Ongeveer 65% van het Ierse landoppervlakte wordt gebruikt voor landbouw. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke biodiversiteit vrij laag is in Ierland.
De Ieren hebben een aantal hele herkenbare nationale symbolen, waarbij je gelijk aan Ierland moet denken. Dan zul je misschien denken aan het klavertje van St. Patrick’s Day, aan de leprechaun en de pot goud bij de regenboog, aan de diepe kleur groen of aan de Keltische knopen. Wat echter hét nationale symbool is en wat ook op het wapen van Ierland staat, is de harp. Deze zul je terugzien in de logo’s van een aantal Ierse bedrijven en bij Ierse overheidsinstanties.

Oorsprong naam

In de Ierse mythologie was er een godin genaamd ‘Ériu’. Deze naam komt waarschijnlijk van de Germaanse benaming voor ‘land’. ‘Ériu’ wordt tegenwoordig ook wel Erin of Éire genoemd en ze wordt gezien als dé godin van Ierland. In de Ierse taal is de benaming voor Ierland ‘Éire’ en eigenlijk is het land dus vernoemd naar de godin. Dit woord is in de Engelse taal gestileerd naar ‘Ireland’ en in het Nederlands dus naar ‘Ierland’.

Over de Ierse vlag

De Ierse vlag werd geïntroduceerd in het jaar 1848 door de nationalist Thomas Francis Meagher. Pas in 1922 kreeg het echter enige nationale betekenis en in 1937 werd de vlag opgenomen in de grondwet als de nationale vlag. Deze vlag is een verticale driekleur in de kleurvolgorde groen-wit-oranje. Het groen staat voor de katholieken, het oranje voor de protestanten en het wit voor vrede tussen de katholieken en de protestanten. De vlag heeft de verhouding 1:2. De Ierse vlag wordt vaak verward met de vlag van Ivoorkust vanwege de vergelijkbare kleuren. De Ivoriaanse vlag heeft echter de verhouding 2:3 en de kleurvolgorde is oranje-wit-groen.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Ierland zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Groen: 347 C
  • Wit: opaque
  • Oranje: 151 C

Online de Ierse vlag bestellen

U kunt de Ierse vlag en vele andere nationale vlaggen gemakkelijk bestellen op vlaggen.com. Wij verkopen deze vlag in de basismaten 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Samen met de vlag van Ierland kunt u ook een Ierse banier, een Ierse wimpel en een Ierse tafelvlag bestellen.
Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Op werkdagen leveren wij binnen 48 uur. Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij onze klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Ierland” te beoordelen