Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag IJsland

6.05

Vlag IJsland

Artikelnummer: vlag-ijsland Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van IJsland. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van IJsland het sterke glanspolyester en staan dan ook garant voor de hoge kwaliteit. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van IJsland op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over IJsland

IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. IJsland wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. Het noordoosten van het land ligt net binnen de poolcirkel.

Inwoners van IJsland

De hoofdstad Reykjavík ligt aan de zuidwestkust en is de noordelijkst gelegen hoofdstad op aarde. De stad Reykjavik heeft ongeveer 120.000 inwoners, met de omliggende gemeenten heeft de hoofdstad regio ongeveer 200.000 inwoners. Ongeveer twee derde van alle IJslanders woont dus hier. De overige twee grote steden zijn Keflavik en Selfoss.

IJsland heeft een bevolkingsaantal van 368.792 en meet een oppervlakte van 103.000 km². De IJslanders zijn nakomelingen van de Vikingen, vermengd met Schotse en Ierse immigranten. De meeste buitenlanders zijn Denen. Het lutheranisme heeft de meeste aanhang (85%) in IJsland.

Oorsprong naam

De meesten van de eerste bewoners waren van Noorse afkomst. Ze verlieten hun thuisland om aan het regime van Harald Schoonhaar te ontkomen. In die tijd werd er verhaald van een eiland dat nog niet bewoond was, en Flóki Vilgerðarson besloot zijn geluk in dat nieuwe land te beproeven. Hij vestigde zich aan een grote baai in het westen (bij Flókatóftir aan het huidige Breiðafjörður). Tijdens de eerste strenge winter verhongerde al zijn vee, en berooid vertrok hij weer, maar niet alvorens het land zijn naam gegeven te hebben: IJsland.

Over de IJslandse vlag

1944 in gebruik genomen. In de vlag komen drie kleuren voor: rood, wit en blauw. De vlag van IJsland bestaat uit een blauwe basis met een rood kruis omzoomd met wit.

De eerstgenoemde kleuren vormen een Scandinavisch kruis, waarbij een rood kruis op een breder wit kruis is geplaatst. De armen van beide kruizen breiden zich tot de rand van de vlag uit.

Symboliek van de vlag van IJsland

Over de symboliek van de vlag van IJsland gaan verschillende theorieën rond.

Theorie 1:

De eerste theorie die bekend is, is dat het kruis staat voor de connectie van IJsland met Scandinavië. De verticale streep van het kruis bevindt zich aan de linkerkant van de vlag, waardoor het kruis niet wordt gecentreerd.

Theorie 2:

De tweede theorie wordt aangevoerd door de ontwerper van de vlag van IJsland: Matthías Þórðarson. Hij beschrijf dat het de blauwe kleur refereert naar de bergen die IJsland rijk is, de witte kleur refereert aan de hoeveelheid sneeuw die er jaarlijks valt, en de rode kleur refereert naar vuur en lava vanwege de vulkanische activiteit op het eiland.

Verder is de IJslandse vlag de omgekeerde versie van de Noorse vlag waarmee het de voorouderlijke link weerspiegelt van IJsland en Noorwegen. Bovendien bevat de vlag ook het rood en wit van de vlag van Denemarken.

Officiële kleuren vlag

De kleuren van de IJslandse vlag zijn:

  • Blauw: Pantone 287 C
  • Rood: Pantone 1795 C
  • Wit: opaque

Vlag van IJsland kopen

Wil je de IJslandse vlag kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van IJsland aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de IJslandse vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag IJsland” te beoordelen