Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Nepal

6.05

Vlag Nepal

Artikelnummer: vlag-nepal Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Nepal. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Bij vlaggen.com bestelt u topkwaliteit vlag van Nepal van ijzersterke glanspolyester. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Nepal desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Nepal

Nepal is een land gelegen in Zuid-Azië, tussen India en Tibet (een autonome regio van China) in. Het is een bergachtig land met de hoogste berg van de wereld, Mount Everest, die op de grens tussen Nepal en Tibet ligt. Het hoogste punt van Nepal ligt op 8.849 meter hoogte. De hoofdstad van Nepal is Kathmandu. Dit is tevens de grootste stad met 1.578.000 inwoners.

Geschiedenis Nepal

De geschiedenis van Nepal gaat terug tot in de oudheid, en het land heeft een rijke en complexe geschiedenis. In de vroegste tijden was Nepal bewoond door verschillende stammen en koninkrijken, waarvan er enkele machtig en invloedrijk waren. In de middeleeuwen werd Nepal steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld, en het land ontwikkelde zijn eigen unieke culturele en religieuze tradities.
In de 19e en 20e eeuw kreeg Nepal steeds meer invloeden vanuit het buitenland, maar het land had een monarchie die weinig tegenspraak duldde. In recente tijden heeft Nepal te maken gehad met politieke en sociale onrust tussen de monarchie en rebellen. Dit leidde tot een hevige burgeroorlog van 1996 tot 2006 waar veel mensenrechten bij geschonden werden. Hierdoor was Nepal lange tijd niet open voor toeristen, maar tegenwoordig is het land weer een populaire vakantiebestemming.

Toerisme in Nepal

Nepal is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige landschap en rijke culturele erfgoed. Het land heeft acht van de tien hoogste bergen ter wereld, waaronder Mount Everest, en het biedt tal van mogelijkheden voor bergsporten en avontuurlijke activiteiten. Daarnaast heeft Nepal ook een rijke culturele geschiedenis, met vele tempels, paleizen en historische monumenten die bezocht kunnen worden.
Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Nepal, en het land heeft veel te bieden voor bezoekers, van rustige meditatie en spirituele bezinning tot adrenaline verhogende avonturen in de bergen. Veel mensen komen naar Nepal om deel te nemen aan de bekende “Annapurna Circuit” trektocht, die langs enkele van de mooiste berglandschappen van het land voert. Ook in steden als Kathmandu en Pokhara is veel te zien en te doen voor bezoekers.

Oorsprong naam Nepal

De oorsprong van de naam Nepal is onduidelijk. Er zijn echter wel verschillende theorieën over. Volgens sommigen is de naam afgeleid van de oude stad Nepa, die volgens de legende de hoofdstad was van het oude koninkrijk van de Licchavis. Dit was een stam die in de oudheid in het gebied woonde waar nu Nepal ligt. Anderen beweren dat de naam is afgeleid van het Sanskriete “nipalaya”, wat “land aan de voet van de bergen” betekent.
Er zijn ook andere theorieën over de oorsprong van de naam Nepal. Sommigen beweren dat het afkomstig is van het woord “nep”, wat “wol” betekent in het Nepalees, omdat Nepal vroeger bekend stond om zijn wolproductie. Anderen beweren dat de naam afkomstig is van het Sanskrietwoord “nipa”, wat “water” betekent, vanwege de rivieren en rivierdalen die het land doorsnijden. Maar er is dus geen definitieve verklaring waarom Nepal deze naam heeft.

Nepal trivia

Nepal heeft 30.226.000 inwoners op een oppervlakte van 147.181 km².
Nepal is het enige land ter wereld dat geen rechthoekige vlag heeft.
In Nepal bevindt zich de diepste kloof van de wereld, de Kali Gandaki kloof. Deze kloof is vijf kilometer diep en loopt tussen de bergen Dhaulagiri en Annapurna.
De kalender van de Nepalezen is gebaseerd op de zon en de maand. Het jaar bestaat uit twaalf maanden die elk 30 dagen duren. Het nieuwe jaar begint op 1 Baisakh, wat voor ons ongeveer 14 april is.
Nepal is het enigste land waar het Hindoeïsme en het Boeddhisme naast elkaar leven. 80% van de bevolking is hindoe en 10% is Boeddhist.
De nationale drank van Nepal is Tongba.

Over de Nepalese vlag

De Nepalese vlag is uniek in de wereld omdat het de enige vlag is die niet rechthoekig is. De vlag bestaat uit een dubbele blauwrode wimpel, ook wel een dubbele pennon genoemd, met daarop de symbolen van een halve maan en de zon.
De twee symbolen, de halve maan en de zon, geven de duurzaamheid van Nepal en de hoop dat Nepal dezelfde levensduur als de zon en maan zal kennen aan. Tevens symboliseert de halve maan het koele weer in de Himalaya en symboliseert de zon het hete weer in de lagere landen van Nepal. Daarnaast staat de maan voor de kalme houding van de Nepalese bevolking en de zon voor hun felle vastberadenheid.
De kleuren van de vlag hebben ook symbolische betekenissen. De kleur blauw staat voor vrede en harmonie. De kleur rood staat voor dapperheid en moed en is tevens de nationale kleur van Nepal. Deze kleuren zijn belangrijk in het hindoeïsme en het boeddhisme, de twee belangrijkste religies in Nepal.

De officiële kleuren van de Nepalese vlag

De kleuren van de Nepalese vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Blauw: 287 C
Rood: 186 C
Wit: opaque

Online de Nepalese vlag bestellen

Je kunt de Nepalese vlag en veel meer Aziatische vlaggen eenvoudig bestellen via vlaggen.com. Onze vlaggen zijn gemaakt van de hoogst haalbare kwaliteit. Gebruik onze meethulp om te checken welke afmetingen jij nodig hebt.
Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de Nepalese of een andere vlag kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Nepal” te beoordelen