Vlag gemeente Katwijk

Artikelnummer: v-katwijk Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Katwijk. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. de vlag van Katwijk word gemaakt van hoogwaardig glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Katwijk met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging gemeente Katwijk

Katwijk ligt aan de westkust van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De gemeente wordt gekenmerkt door haar ligging aan de Noordzee en heeft een uitgestrekt strand en duingebied. De omgeving van Katwijk is ideaal voor liefhebbers van de kust en biedt diverse recreatiemogelijkheden, zoals strandwandelingen, watersporten en fietsroutes door de duinen.
Katwijk is goed verbonden met andere delen van Nederland via een uitgebreid wegennetwerk en het openbaar vervoer. De gemeente ligt in de buurt van steden als Leiden, Den Haag en Rotterdam, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel inwoners als bezoekers. Daarnaast zijn er regelmatige busverbindingen en een treinstation in de nabijgelegen stad Leiden.

Gemeente Katwijk in cijfers

Katwijk is een levendige gemeente met een diverse bevolking en een bloeiende economie. Met een oppervlakte van ongeveer 31 vierkante kilometer en een bevolking van meer dan 65.000 inwoners is het een middelgrote gemeente in Zuid-Holland. Katwijk omvat verschillende wijken en dorpskernen, zoals Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg.
Het centrum van Katwijk aan Zee is het bruisende hart van de gemeente, met gezellige winkelstraten, restaurants en cafés. Daarnaast biedt Katwijk diverse recreatieve voorzieningen, zoals parken, speeltuinen en sportfaciliteiten. Op economisch gebied zijn er diverse sectoren vertegenwoordigd, waaronder de visserij, toerisme, zorg en dienstverlening.
Katwijk heeft ook een rijk cultureel leven, met verschillende evenementen, festivals en culturele instellingen. Het herbergt onder andere musea, theaters en galerijen die het hele jaar door diverse tentoonstellingen en voorstellingen organiseren. Jaarlijks vinden er ook lokale festiviteiten plaats, zoals de Katwijkse Oranjefeesten en de Visserijdagen.

Etymologie Katwijk

De naam Katwijk heeft een interessante oorsprong. Het is afgeleid van de combinatie van de woorden “kat” en “wijk”. “Kat” kan verwijzen naar een dam of dijk, terwijl “wijk” een nederzetting of buurt betekent. De naam Katwijk verwijst dus naar een nederzetting bij een dam of dijk, wat typerend is voor de ligging van de plaats aan de kust.

Over de gemeentevlag van Katwijk

De gemeentevlag van Katwijk is een belangrijk symbool dat de identiteit en geschiedenis van de gemeente vertegenwoordigt. De vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren geel, wit en blauw. In het midden van de witte baan staat een zwarte afbeelding van een zeilboot.
De kleuren van de vlag zijn afgeleid van het voormalige gemeentewapen van Katwijk. Geel en blauw zijn traditionele Nederlandse kleuren, terwijl wit staat voor zuiverheid en vrede. De zeilboot verwijst naar de rijke maritieme geschiedenis van Katwijk als vissersdorp en havenplaats.
De gemeentevlag van Katwijk wordt gebruikt bij officiële gelegenheden, evenementen en festivals in de gemeente. Het is een symbool van trots en identiteit voor de inwoners van Katwijk en een herkenbaar kenmerk van de gemeente. De vlag weerspiegelt de verbondenheid met de zee, de historische betekenis en de gemeenschappelijke waarden van Katwijk.
Online de gemeentevlag van Katwijk bestellen
Je kunt de vlag van Katwijk en andere soorten vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen Industrie. Onze vlaggen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen, en je kunt ook maatwerk bestellen. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor meer informatie of voor vragen over de vlag van Katwijk.

Online de gemeentevlag van Heerlen bestellen

Je kunt de vlag van Heerlen en vele andere soorten vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen Industrie. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Gebruik de meethulp om te checken welke afmetingen jij nodig hebt.

Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de vlag van Heerlen of een andere vlag kun je ons bereiken via de klantenservice.

 

 

 

 

 

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag gemeente Katwijk” te beoordelen