Gerelateerde producten

Vlag gemeente Aalsmeer

Artikelnummer: v-aalsmeer Categorieën: ,

18.7693.17

Online bestelt u snel de vlag van Aalsmeer. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Bij vlaggen.com bestelt u topkwaliteit vlag van Aalsmeer van ijzersterke glanspolyester. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Aalsmeer desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Wissen

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Vlag gemeente Aalsmeer heeft niks te maken wapen

Waar een gemeentevlag normaal afgeleid is van het wapen van de gemeente, is dat bij de gemeente Aalsmeer niet het geval. De 3 horizontale banen in de kleuren rood, groen en zwart zijn namelijk niet terug te vinden in het wapen van de gemeente.

In 2009 was we sprake dat het wapen van de gemeente Aalsmeer alsnog op de vlag geplaats zou worden. Dit heeft uiteindelijk echter geen doorgang gekregen. Het wapen van de gemeente Aalsmeer bestaat uit een blauw schild met daarop een rode leeuw afgebeeld die in zijn voorpoten een paling vast heeft.

Het ontstaan van de vlag van de gemeente Aalsmeer

De kleuren uit de vlag van de gemeente Aalsmeer staan symbool voor de aardbeienplaten die rond 1850 heel erg belangrijk waren voor de gemeente. Door de drooglegging van het Haarlemmermeer was het alleen nog maar mogelijk om te vissen op de Westeinderplassen. Daarom besloot men over te stappen op de aardbeienteelt. De kleuren van de vlag zijn om de volgende redenen gekozen:

  • Rood staat voor de vrucht ofwel de aardbei
  • Groen staat voor de bladeren van de aardbei
  • Zwart staat voor de grond/aarde waarin de aardbei groeit

Niet alleen de vlag werd vernoemd naar de aardbei, zo is er ook een “Aardbeienbrug” te vinden aan de Uiterweg in Aalsmeer. De vlag stamt dan ook uit deze tijdsperiode. Desondanks werd de vlag van de gemeente Aalsmeer pas ruim honderd jaar later officieel erkent in 1976 toen door middel van een raadbesluit de vlag werd aangenomen.

Over de gemeente Aalsmeer

De gemeente Aalsmeer is gelegen ten zuiden van de provincie Noord-Holland en telt maar liefst 31.728 inwoners verdeeld over de dorpen: Aalsmeer, Calslagen, Kudelstaart, Oosteinde en Vrouwentroost.
Aalsmeer is afgeleid van het woord Alsmar dat ook wel palingmeer betekent. Dit verklaart dan ook het wapen van de gemeente Aalsmeer waar een leeuw in zijn voorpoten een paling vasthoudt.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Gamer merchandise

N

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Producttaal

Niet van toepassing

Taal garantiebewijs

Niet van toepassing

Taal handleiding

Niet van toepassing

Verpakkingstaal

Niet van toepassing

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag gemeente Aalsmeer” te beoordelen

Chat openen