Vlag gemeente Kampen

Artikelnummer: v-kampen Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Kampen. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Een kwalitatief hoogwaardige vlag van Kampen van sterk glanspolyester, zodat u gegarandeerd lang plezier heeft van de vlag. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Kampen bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Over Kampen

Kampen is een gemeente in de Nederlandse provincie Overijssel, genoemd naar de hoofdplaats, de stad Kampen. In Kampen wonen 54.846 inwoners, hiermee is het naar inwoners de 76e gemeente van Nederland. Haar oppervlakte bedraagt zo’n 162 km², waarvan slechts een klein gedeelte water. Gedeeltelijk ligt de gemeente in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Zij was tot 1 januari 2018 bestuurlijk door middel van een Netwerkstad-overeenkomst verbonden met Zwolle.

De gemeente Kampen is de opvolger van de stad Kampen. Op 10 juli 1859 werd het eiland Schokland na de ontruiming bij de gemeente Kampen gevoegd. Op 1 januari 2001 werd de gemeente IJsselmuiden bij Kampen gevoegd. Aangrenzende gemeenten zijn Noordoostpolder in het noorden, Zwartewaterland in het noordoosten, Zwolle in het oosten, Hattem en Oldebroek in het zuidoosten en zuiden en Dronten in het westen.

Oorsprong naam

Kampen verkreeg pas een naam in de 19e eeuw. Kampen was toen vanuit zee moeilijk bereikbaar, omdat de omliggende natuurgebieden verzand en dus ondiep waren.

Over de vlag van Kampen

De vlag van Kampen is op 25 januari 1973 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de toenmalige Overijsselse gemeente Kampen. Na de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2001 tussen Kampen en IJsselmuiden werd naast de gemeentenaam Kampen ook de vlag van Kampen gehandhaafd. De vlag bestaat uit twee horizontale banen van gelijke hoogte in de kleuren wit-blauw. 

Symboliek van de vlag

De kleuren van de gemeentevlag  zijn afgeleid van het gemeentewapen. De beschrijving van het wapen luidt als volgt: “Van lazuur beladen met een brug, voorzien met 3 torens door een ringmuur vereenigd en met een open poort, alles van zilver, onder aan de poort is liggende een schildje, dwars door midden gedeeld, het bovenste van zilver en het onderste van lazuur; het wapenschild gedekt met een gouden keizerlijke kroon en ter wederzijdse vastgehouden door een klimmende zilveren leeuw.” Lazuur heeft in de heraldiek de betekenis van blauw. De burg in het wapen is van zilver of wit, onder de open poort ligt een schild, van boven is dit schild zilver en van onder is het blauw. In de geschiedenis is het blauw ook wel eens vervangen door een schuinkruis. De twee leeuwen die als schildhouders dienen zijn aanziend, dus zij kijken naar de aanschouwer. Kampen is een van de tien Nederlandse gemeenten die de Rudolfinische keizerskroon voeren.

Officiële kleuren van de vlag

De vlag van de gemeente Kampen bevat de kleuren blauw en wit, beide afgeleid van het gemeentewapen. De blauwe kleur (azuur) wordt daarin gebruikt voor het wapenschild en het wit (zilver) voor de daarop afgebeelde burcht.

Vlag Kampen kopen

Wil je de vlag van Kampen kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van Kampen aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de Kampense vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag gemeente Kampen” te beoordelen