Vlag Groesbeek

Artikelnummer: vlag-groesbeek Categorie:

25.0099.00

Bestel eenvoudig de vlag van Groesbeek. Bestel vandaag nog, dan ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Het dorp Groesbeek ligt in de provincie Gelderland. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Groesbeek bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Groesbeek

Groesbeek is een plaats in de Nederlandse provincie Gelderland. Groesbeek maakt onderdeel uit van de gemeente Berg en Dal. Het plaatsje ligt vlakbij de Duitse grens. Nabijgelegen plaatsen zijn Nijmegen, Cuijk, Malden, Milsbeek en Mook.

Groesbeek trivia

Groesbeek heeft een oppervlakte van 23,75 km² en een inwonertal van bijna 17.000. Tot 2015 was Groenbeek een eigen gemeente. Toen fuseerde de plaats met de nabijgelegen gemeenten Millingen aan de Rijn en Ubbergen tot de gemeente Berg en Dal. Elk jaar komt de Nijmeegse Vierdaagse door Groesbeek. Met Achilles ‘29 heeft Groesbeek de laatste amateurclub die promoveerde naar de eerste divisie. In 2017 degradeerde de club echter door financiële problemen.
In Groesbeek zijn vijf rijksmonumenten en 51 gemeentemonumenten. Je kunt onder andere de Hervormde kerk en de Zuidmolen bezoeken. Vondsten hebben aangetoond dat er in de Romeinse tijd al mensen woonden op de plaats van het huidige Groesbeek. Het terrein waar deze vondsten zijn gedaan kun je ook bezoeken.

Oorsprong naam

De eerste vermelding van de naam Groesbeek dateert uit 1040 in de vorm van Gronspech. Over de eeuwen is dit verbasterd naar het huidige Groesbeek. Waarschijnlijk is deze naam een combinatie van ‘Groes’ en van ‘beek’. ‘Groes’ betekent iets als weiland of grasland en ‘beek’ is gewoon beek. Samengevoegd betekent het dus ongeveer ‘beek in het grasland’. Dit zou dan verwijzen naar de beek die in Groesbeek stroomt waar vroeger een grasland was.

Over de vlag van Groesbeek

De vlag van Groesbeek is in 1964 aangenomen en heeft tot 2015 dienst gehad als officiële gemeentevlag. Toen ging Groesbeek op in de gemeente Berg en Dal. Op de vlag zie je een horizontale driekleur in de kleurvolgorde wit-rood-wit. De rode baan is, zoals de beschrijving van de vlag aangeeft, ‘zesmaal geënt’. Dit patroon en de kleuren zijn afgeleid van het wapen van Groesbeek.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Groesbeek zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Wit: opaque
Rood: 186 C

Online de vlag van Groesbeek bestellen

Je kunt de vlag van Groesbeek snel en eenvoudig bestellen op vlaggen.com. Naast dorpsvlaggen verkopen wij ook internationale vlaggen, provincie vlaggen, gemeentevlaggen, streek vlaggen en thema vlaggen. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7.
Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Groesbeek” te beoordelen