Vlag Spijkenisse

Artikelnummer: vlag-spijkenisse Categorie:

25.0099.00

Eenvoudig bestellen, de vlag van Spijkenisse. Alle vlaggen worden bij ons binnen 3 werkdagen bezorgd. De dorpsvlag Spijkenisse komt uit de provincie Noord-Brabant. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Spijkenisse op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

 

Ligging van de gemeente Spijkenisse

Spijkenisse is een gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland, in het westen van Nederland. Het is gelegen op het eiland Voorne-Putten, omringd door water en groene landschappen. De gemeente ligt in de buurt van de Noordzee, waardoor het een kustplaats is met een maritiem karakter.

Spijkenisse heeft een gunstige ligging ten opzichte van verschillende grote steden. Het ligt ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Rotterdam, de op een na grootste stad van Nederland. Deze nabijheid biedt inwoners van Spijkenisse gemakkelijk toegang tot de culturele en economische voorzieningen van Rotterdam.

De gemeente is ook goed verbonden met andere delen van het land. Er zijn goede wegverbindingen, waaronder de A15 en A4 snelwegen, die Spijkenisse verbinden met steden als Den Haag, Delft, en Utrecht. Daarnaast zijn er goede openbaar vervoer opties, waaronder een metrolijn die de gemeente verbindt met Rotterdam en andere omliggende plaatsen.

Vanwege de ligging op Voorne-Putten biedt Spijkenisse ook gemakkelijk toegang tot mooie stranden, duinen en natuurgebieden. Inwoners kunnen genieten van lange wandelingen langs de kustlijn, fietsen door pittoreske landschappen en watersportactiviteiten ondernemen.

De gemeente Spijkenisse in cijfers

De gemeente Spijkenisse, gelegen in de provincie Zuid-Holland, is een bruisende gemeente. Met een geschatte bevolking van meer dan 87.000 inwoners is Spijkenisse een middelgrote stad in Nederland. Ondanks de omvang heeft de stad een levendige sfeer en biedt het een scala aan voorzieningen en mogelijkheden voor haar inwoners. De gemeente Spijkenisse bestaat uit de plaatsen Beerenplaat, Biert, Geervliet, Hekelingen, Simonshaven, Spijkenisse, Abbenbroek, Heenvliet, Tweede Vlotbrug en Zuidland. Hiervan is Spijkenisse met zo’n 73.000 inwoners veruit de grootste plaats.

De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 30 vierkante kilometer, waarbinnen ruimte is voor woningen, bedrijven en recreatiegebieden. Het diverse aanbod van woningen varieert van eengezinswoningen tot appartementencomplexen. Bovendien zijn er nieuwbouwprojecten die inspelen op de groeiende vraag naar huisvesting.

De etymologie van Spijkenisse

De naam “Spijkenisse” is samengesteld uit “spijken” en “nisse”. “Spijken” verwijst naar palen die vroeger werden geplaatst om de oevers te versterken. “Nisse” betekent “landtong” of “landstrook”. De naam verwijst naar de praktijk van het versterken van wateroevers en de geografische ligging op een smalle landstrook tussen waterwegen.

Over de gemeentevlag van Spijkenisse

De gemeentevlag van Spijkenisse is een visuele representatie van de identiteit en geschiedenis van de stad. De vlag is een horizontale driekleur bestaande uit drie gelijke banen, in de kleurvolgorde blauw-wit-geel. De vlag heeft de verhouding 2:3 en werd al op 11 juni 1959 ingevoerd als de officiële gemeentevlag van Spijkenisse. De kleuren van de vlag zijn afgeleid van het wapen van Spijkenisse. 

De gemeentevlag van Spijkenisse is een combinatie van kleuren die samen een verhaal vertellen over de stad. Het weerspiegelt zowel het landelijke als stedelijke karakter, evenals de maritieme verbindingen die Spijkenisse vormgeven. Het is een symbool van trots en identiteit voor de inwoners van de stad.

Online de gemeentevlag van Spijkenisse bestellen

Je kunt de vlag van Spijkenisse en vele andere gemeentevlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen industrie. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. 

 

Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Wij zijn bereikbaar via de klantenservice.

 

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Noord-Brabant

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Spijkenisse” te beoordelen