Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Angola

6.05

Vlag Angola

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-angola Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Angola. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij maken de vlag van Angola in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Angola desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Angola

Angola, officieel de Republiek Angola, is een land in Zuidwest-Afrika. Het wordt in het zuiden begrensd door Namibië, in het noorden door Congo-Kinshasa, Zambia in het oosten en in het westen grenst het aan de Atlantische Oceaan. De Angolese exclave Cabinda ligt in het noorden tussen Congo-Kinshasa en Congo-Brazzaville aan de Atlantische Oceaan.

Inwoners van Angola

Luanda, de hoofdstad is tevens ook de grootste stad van Angola. De overige grote steden in Angola zijn: Huambo, Lobito, Benguela en Lucapa. De meeste inwoners van Angola wonen heel dicht op elkaar en Angola is ook een van de dichtstbevolkte landen.

Angola telt 25,8 miljoen inwoners, waarvan 52% vrouw. Iets minder dan twee derde van de bevolking woont in stedelijke gebieden en 37% is woonachtig op het platteland. Slechts 2,4% van de bevolking is ouder dan 65 jaar. De gemiddelde leeftijd van de totale bevolking is 20,6 jaar..

Oorsprong naam

De naam Angola is afgeleid van de titel Ngola van de heersers van het voormalige koninkrijk Ndongo. Later werd deze naam gebruikt voor de Portugese kolonie waaruit het huidige Angola is ontstaan is. Daarvoor hadden de verschillende volken die Angola bewonen, zoals de Bakongo, Akwambundu en de Ovimbundu, hun eigen geschiedenis, cultuur/taal en godsdiensten. Deze verschillen spelen echter in het huidige Angola nog steeds een belangrijke rol.

Over de vlag van Angola

De nationale vlag van Angola bestaat uit twee horizontale banen in de kleuren rood en zwart, met in het midden een deel van een tandwiel, een ster en een kapmes . De vlag is in gebruik sinds de onafhankelijkheid van Angola op 11 november 1975.

Symboliek van de vlag

Het rood staat voor het bloed dat vloeide onder de Angolezen tijdens hun onafhankelijkheidsstrijd, terwijl de zwarte band voor het continent Afrika staat.

Het tandwiel, het kapmes en de ster vormen samen een nationaal symbool dat gelijkaardig is aan de hamer en sikkel die als symbool voor het communisme op de vlag van de vroegere Sovjet-Unie staan. Het tandwiel staat voor de arbeiders van het land en de industrie, het kapmes voor de landbouw(ers) en de gele ster verwijst naar de communistische rode ster.

Officiële kleuren Angolese vlag

De Angolese vlag bevat de volgende kleuren:

Rood: 186 C
Zwart: black C
Geel: 116 C

Ontwerper

De vlag is in Angola controversieel. Sommigen zien het als een politiek symbool, vanwege de gelijkheid met de partij vlag van de Volksbeweging voor de Bevrijding van Angola. Ze wordt ook bekritiseerd vanwege de herinnering aan het bloedige en gewelddadige verleden in plaats van de hoop op een goede toekomst. In 2003 werd een nieuwe vlag voorgesteld, maar deze moest eerst nog worden bekrachtigd en formeel worden goedgekeurd.

Deze vlag oogt veel optimistischer dan de vlag uit 1975 en toont een weergave van een rotstekening die in de Tchi Tundo-Hulu-grot gevonden is. Het voorgestelde ontwerp verschilt radicaal van de huidige vlag maar blijft de breedte-lengteverhouding van 2:3 behouden. Veel Angolezen zien de voorgestelde vlag niet zitten, omdat deze geen echte betekenis uitdraagt en in tegenstelling tot de huidige vlag geen historische associaties heeft.

Vlag Angola kopen

De Angolese vlag online bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren al meer dan 60 jaar onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de Angolese vlag, dan horen wij het graag. Neem contact met ons op. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Afrika

1 beoordeling voor Vlag Angola

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen