Vlag Bemmel

Artikelnummer: vlag-bemmel Categorie:

25.0099.00

Online bestelt u simpel de vlag van Bemmel. Bestel vandaag nog, dan ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Het dorp Bemmel ligt in de provincie Gelderland. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wilt u graag de vlag van Bemmel bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Bemmel

Bemmel is een plaats in de Nederlandse provincie Gelderland en behoort tot de gemeente Lingewaard. Het dorp is gelegen tussen Arnhem en Nijmegen in. Bemmel ligt ook in het stroomgebied van de Waal, Neder-Rijn en Linge. Nabijgelegen plaatsen zijn Elst, Oosterhout, Gendt, Angeren, Doornenburg, Haalderen en Ressen. 

Bemmel trivia

Bemmel heeft een oppervlakte van 16,35 km² en een inwoneraantal van 12.235. Bemmel was van 1931 tot 2001 een eigen gemeente, maar hoort sinds 2003 bij de gemeente Lingewaard. Het bestuur van deze gemeente zit wel nog in Bemmel. Elke Nijmeegse Vierdaagse komt de tocht op de eerste dag ook door Bemmel heen. 

Bemmel is al zo’n 800 jaar oud, maar er is weinig historisch meer over in het plaatsje. Zo waren er in de veertiende eeuw vier omgrachte kastelen in Bemmel, maar die hebben de dijk overstromingen van de Waal niet overleefd. Bemmel lag tijdens de Tweede Wereldoorlog ook in de frontlinie en in die tijd zijn ook grote delen van het dorp volledig vernietigd. Het inwoneraantal is wel vrij hoog. Dit komt door de gunstige ligging tussen Nijmegen en Arnhem. Qua bezichtigingen in Bemmel heb je weinig, afgezien van elf rijksmonumenten.

Oorsprong naam

De eerste benaming van Bemmel komt uit 1178 van de bisschop van Utrecht toentertijd. Hij gaf het de naam ‘Bemele juxta Noviogamus’. Dit betekent iets als ‘Bemmel bij Nijmegen’. De etymologie is onduidelijk. We weten dus niet welke betekenis Bemmel heeft. Over de eeuwen is het in ieder geval veranderd van Bemele naar het huidige Bemmel. 

Over de vlag van Bemmel

De vlag van Bemmel werd ingevoerd in 1961 door de toenmalige gemeente als gemeentevlag. Tegenwoordig is het een gewone dorpsvlag, aangezien Bemmel geen gemeente meer is. De vlag is afgeleid van het wapen van Bemmel, dat in 1551 al in gebruik was door de familie van Bemmel. De Bemmelse vlag bestaat uit een wit vlak met daarop drie zwarte schaaktorens, twee boven en één beneden. De vlag heeft de verhouding 2:3. Elk jaar wordt op 9 april de ‘Dag van de Bemmelse Vlag’ gevierd. Op deze dag hebben veel mensen in Bemmel de vlag uithangen.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Bemmel zijn niet vastgelegd in pantone. Dit is omdat de vlag alleen uit zwart en wit bestaat.

Online de vlag van Bemmel bestellen

U kunt de vlag van Bemmel snel en eenvoudig bestellen op vlaggen.com. Wij produceren en leveren deze vlag en vele andere vlaggen zelf in onze fabriek in Apeldoorn. Deze vlag komt in de standaard afmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm.

Wij accepteren de betaalmethoden iDeal, Visa en Mastercard. Voor 16:00 besteld betekent binnen 48 uur in huis. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u bij ons terecht via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bemmel” te beoordelen