Vlag Bennekom

Artikelnummer: vlag-bennekom Categorie:

25.0099.00

Eenvoudig bestellen, de vlag van Bennekom. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Het dorp Bennekom ligt in de provincie Gelderland. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Bennekom desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Bennekom

Bennekom is een dorp gelegen in de Nederlandse provincie Gelderland en ligt in de buurt van de stad Wageningen. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Ede. Nabijgelegen plaatsen zijn Ede, Renkum, Heelsum, Lunteren en Wageningen.

Bennekom trivia

Bennekom heeft ongeveer 15.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van 20,36 km². Het dorp heeft een rijke geschiedenis en was oorspronkelijk een agrarisch dorp. Tegenwoordig zijn er veel verschillende activiteiten te doen in Bennekom, waaronder wandelen en fietsen in de natuurgebieden in de omgeving. Het dorp heeft ook diverse monumentale gebouwen, zoals de Oude Kerk en de Boerderij Hoekelum. Elk jaar wordt er in de zomer een kunstmarkt georganiseerd in het centrum van Bennekom.

Oorsprong naam

De naam Bennekom komt waarschijnlijk van ‘Benna’, een Germaanse persoonsnaam, en ‘heem’, wat huis of woning betekent. De naam zou dus ‘woning van Benna’ betekenen.

Over de vlag van Bennekom

Het ontwerp van de vlag en wimpel is gebaseerd op de officiële vlag van de gemeente Ede waartoe Bennekom behoort. Op deze gemeentevlag zijn op een geel-blauwe ondergrond op gestileerde wijze een vrijheidshoed en een bijbel weergegeven. Deze figuren zijn op de Bennekomse vlag verlaagd . Daarnaast zijn er, als ‘Bennekomse toevoegingen’, twee kolommen op afgebeeld met daarop afgeplatte bollen. Deze flankerende ooit de toegang naar de verdwenen buitenplaats Nergena

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Bennekom zijn vastgelegd in Pantone, namelijk:

  • Geel
  • Blauw

Online de vlag van Bennekom bestellen.

Je kunt de vlag van Bennekom en vele andere dorpsvlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Onze vlaggen komen in de standaard afmetingen: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Wij accepteren de betaalmethoden iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bennekom” te beoordelen