Vlag Borculo

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: 72712030 Categorie:

25.0099.00

Bestel online de vlag van Borculo. Bestel vandaag nog, dan ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van het dorp Borculo vind je in de provincie Gelderland. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Maar wij kunnen de vlag van Borculo met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Vlag Borculo

Over Borculo

Borculo is een plaats in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. Het plaatsje hoort bij de gemeente Berkelland en ligt in de Achterhoek. De Achterhoek staat bekend om de mooie natuur, de rustige dorpen en het boeren karakter. Borculo heeft ongeveer 7.700 inwoners op een oppervlakte van 55,87 km². Nabijgelegen plaatsen zijn Ruurlo, Lochem, Neede, Eibergen, Groenlo en Barchem.

Borculo ligt in een mooi en rustig gebied waar je goed kunt wandelen en fietsen. Qua bezienswaardigheden in Borculo heb je de Stenen Tafel (een watermolen), de Joriskerk uit de 16e eeuw en de synagoge. Je hebt ook een kristalmuseum en een museum die aandacht besteedt aan de stormramp van 1925, die grote schade heeft aangericht in Borculo. 

Oorsprong naam Borculo

De eerste vermelding van Borculo stamt uit het jaar 1190 in de vorm van ‘‘Burkelo’’. Over de eeuwen is de naam meerdere keren veranderd. In 1203 was het ‘‘Burclo’’, in 1294 werd het ‘‘Borclo’’, in 1379 ‘‘Borcloe’’, in 1665 Borkelo en sinds 1899 wordt de naam ‘‘Borculo’’ gebruikt. Borculo is een samenstelling van ‘‘burgôn’’ en ‘‘lo’’. ‘‘Burgôn’’ is een Germaanse benaming voor een boom, waarschijnlijk een berk. ‘‘Lo’’ staat voor ‘‘open bos’’. Samengevoegd zou het dan iets betekenen als ‘‘open bos van berken’’. 

Over de vlag van Borculo

De vlag van Borculo werd op 27 september 1972 per raadsbesluit ingevoerd door de toenmalige gemeente. In 2005 ging Borculo echter op in de gemeente Berkelland en werd het een gewone dorpsvlag. 

De beschrijving van de vlag luidt: ‘Een broeking van blauw en een vlucht van geel, met daarop van het een in het ander twee als een Andrieskruis geplaatste, opwaarts en naar elkaar toegewende bootshaken, in de broeking, de vlucht en de benedenhelft vergezeld van een schijf, eveneens van het een in het ander.’

De vlag is ontworpen door de Stichting voor Banistiek en Heraldiek. Dit is een stichting die helpt bij het ontwerpen van vlaggen. De kleuren en het ontwerp zijn afgeleid van het gemeentewapen. De vlag heeft de verhouding 2:3.

De officiële kleuren 

De kleuren van de vlag van Borculo zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Blauw: 286 C
  • Geel: 108 C

Online de vlag van Borculo bestellen

Je kunt snel en eenvoudig de vlag van Borculo bestellen bij vlaggen.com. Ook voor landenvlaggen, provincievlaggen, gemeentevlaggen, streekvlaggen, dorpsvlaggen en themavlaggen zit je goed bij ons.

Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de vlag van Borculo of een andere vlag kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

1 beoordeling voor Vlag Borculo

  1. M.J.H. G. geverifieerde eigenaar |

    M.J.H. G. (geverifieerde eigenaar)

    Goede kwaliteit en snel geleverd

Een beoordeling toevoegen