Vlag Deil

Artikelnummer: vlag-deil Categorie:

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Deil. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! De vlag van het dorp Deil vind je in de provincie Gelderland. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Deil op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Deil

Deil is een klein plaatsje in de Nederlandse provincie Gelderland, dat hoort bij de gemeente West Betuwe. Deil ligt ten noorden van de rivier de Waal en ongeveer 10 km ten westen van Tiel. Het plaatsje heeft ongeveer 2.000 inwoners en is een rustig, landelijk dorp met een mooie omgeving. Er zijn enkele kleine winkels en horecagelegenheden, en er is een basisschool en een buurthuis. Het dorp is vooral bekend van de witte stellingmolen ‘‘de Vlinder’’ en de Hervormde Kerk. Deil is, vanwege de prachtige natuur in de omgeving, een populaire bestemming voor mensen die van wandelen en fietsen houden.

Oorsprong naam

De eerste vermelding van Deil stamt uit het jaar 978 in de vorm van ‘‘Daile’’. Over de daaropvolgende eeuwen is deze naam een paar keer veranderd naar onder andere ‘‘Deile’’, ‘‘Deyle’’, weer ‘‘Daile’’ en sinds 1523 was het ‘‘Deijl’’. Door de modernisering van onze taal is dit uiteindelijk veranderd naar ‘‘Deil’’, waarbij de ‘j’ verwijderd werd. De naam ‘‘Deil’’ heeft als betekenis iets in de trend van perceel of plaats.

Over de vlag van Deil

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de vlag van Deil is ingevoerd. Wel is duidelijk dat de vlag dienst had als officiële gemeentevlag tot 1978, toen de gemeente Deil werd opgeheven. Sindsdien hoort het dorp bij de gemeente West Betuwe en is de vlag een gewone dorpsvlag. De vlag van Deil is gebaseerd op het wapen van Deil.
Op de vlag is een blauwe achtergrond te zien, met daarop het gele wapen van Deil. Op het wapen staat een paard en een os. Dit verwijst waarschijnlijk naar de wapens van de twee invloedrijke families Van Everdingen en Verstegen. Deze families hadden of een paard of een os in hun familiewapen. Rechts op de vlag staat met grote letters de naam van het dorp. De vlag is in het dorp te vinden in het dorpshuis en in het oude gemeentehuis.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Deil zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn als volgt:
Blauw: 286 C
Geel: 108 C

Online de vlag van Deil bestellen

Je kunt naast de vlag van Deil ook internationale vlaggen, provincievlaggen, gemeentevlaggen, dorpsvlaggen, streekvlaggen en thema vlaggen bestellen bij Vlaggen.com. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis.
Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de vlag van Deil of een andere vlag kun je ons bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Deil” te beoordelen