Vlag Delft

Artikelnummer: v-delft Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Delft. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! De vlag van Delft is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Delft op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Delft

Delft is een stad en gemeente in >Zuid-Holland in Nederland, gelegen aan de Schie, tussen en Rotterdam. De gemeente Delft telt 104.468 inwoners. Delft is de hoofdplaats van het hoogheemraadschap Delfland. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Delft heeft een historische binnenstad, ontwikkelde zich in de 19e eeuw tot industriestad en profileert zich tegenwoordig, met de aanwezigheid van een Technische Universiteit en de onderzoeksinstituten TNO en Deltares, vooral als Delft Kennisstad met als slagzin Creating History. Binnen de geschiedenis van Nederland is Delft vooral bekend doordat Willem van Oranje er vanaf 1572 heeft geresideerd en er in 1584 werd vermoord. De Oranjes worden sindsdien traditioneel in Delft bijgezet. De bijnaam van Delft is de Prinsenstad. De patroonheilige van de stad is Hippolytus van Rome.

Oorsprong naam

Delft is ontstaan nabij en vernoemd naar de kunstmatige waterloop Delf (van ‘delven’, oftewel graven). Op de plek waar deze waterloop het inmiddels dichtgeslibde riviertje de Gantel kruiste, ontstond een handelsplaats. In 1246 kreeg Delft van graaf Willem II stadsrechten.

Over de vlag van Delft

De vlag van Delft is op 30 mei 1996 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Zuid-Hollandse gemeente Delft. Voor de vlag officieel werd vastgesteld werd deze eeuwen geleden al gebruikt, bijvoorbeeld op de Delftse schepen van de VOC. De vlag bestaat uit drie horizontale banen van gelijke hoogte in de kleuren wit-zwart-wit.

Symboliek

De zwarte streep in het wapen stelt de Oude Delft voor. De officiële vaststelling van de vlag gebeurde ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten. Voor 1996 was de vlag reeds lang in gebruik zonder te zijn vastgesteld.

Het wapen van Delft werd op 24 juli 1816 door de Hoge Raad van Adel aan de Nederlandse gemeente Delft toegekend. Het wapen, of vergelijkbare wapens, wordt echter al veel langer gebruikt. Het schild is van zilver met daarop, in het midden, een zwarte paal. Op de zwarte paal worden meestal golflijntjes afgebeeld. Het wapen wordt gedekt door een gouden kroon van drie bladeren met daartussen twee keer drie parels. Dit spreekt de blazoenering tegen, maar de tekening is in het geval van dit wapen leidend. Het geheel wordt gehouden door twee rode klimmende leeuwen.

Officiële kleuren

De gemeente Delft bevat de volgende kleuren in de officiële vlag;

  • Wit
  • Zwart

Vlag Delft kopen

Online de Delftse vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.
Heb je vragen over de Delftse vlag, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Delftse vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Provincie

Zuid-Holland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Delft” te beoordelen