Vlag Didam

Artikelnummer: vlag-didam Categorie:

25.0099.00

Online bestelt u simpel de vlag van Didam. Als u vandaag bestelt, heeft u hem met drie werkdag in huis. De vlag van het dorp Didam vind je in de provincie Gelderland. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Maar wij kunnen de vlag van Didam op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Didam

Didam is een plaats in de Nederlandse provincie behorend bij de gemeente Montferland. In Didam wonen ongeveer 17.000 mensen. Op de plek van het huidige Didam lag vroeger een Romeinse nederzetting. Bij een archeologisch onderzoek zijn hier een aantal romeinse munten en beeldjes gevonden. In Didam bevindt zich ook nog de windmolen Sint Martinus. Ex-basketballer Geert Hammink, die nog in de Amerikaanse NBA heeft gespeeld, is geboren in Didam.
Didam ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Doetinchem, 20 kilometer ten oosten van Arnhem en 30 kilometer ten noordoosten van Nijmegen. Dankzij de nabijgelegen A12 is het plaatsje goed bereikbaar vanaf de Randstad en Arnhem. Didam heeft ook een eigen station waar de trein WinterswijkZevenaar langskomt.

Oorsprong naam Didam

De eerste vermelding van de naam ‘‘Didam’’ stamt uit het jaar 1025 in de vorm van ‘‘Diedehun’’. In 1144 werd dit ‘‘Diedeheim’’, in 1276 ‘‘Didem’’, In 1643 heette het plaatsje voor het eerst ‘‘Didam’’, in 1665 ging het echter weer ‘‘Diem’’ heten en sinds 1883 is het ‘‘Diedam’’. In 1144 heette het ‘‘Diedeheim’’. Dit is een samenvoeging van ‘‘Diede’’ en van ‘‘heim’’. ‘‘Diede’’ is een persoonsnaam en ‘‘heim’’ betekent woonplaats. Samengevoegd betekent het dus ongeveer ‘‘woonplaats van Diede’’.

Over de vlag van Didam

In 1938 voor de defilé in Amsterdam van het veertigjarige regeringsjubileum van Wilhelmina elke gemeente langs zou komen met de gemeentevlag, maar niet elke gemeente had een eigen vlag. Voor de gelegenheid hebben ze toen voor elke gemeente zonder vlag een vlag ontworpen. Dat deden ze aan de hand van de kleuren van de provincievlag en het gemeentewapen. Zo’n vlag noemen ze een defileervlag en de vlag van Didam is er mogelijk ook zo een. De vlag van Didam werd op 5 augustus 1954 per raadsbesluit aangenomen als officiële gemeentevlag. In 2005 fuseerde Didam echter met Bergh tot de gemeente Montferland en sindsdien is het een gewone dorpsvlag.
De beschrijving van de vlag luidt: ‘‘Twee horizontale banen van rood en zwart; in de bovenste baan is aan de stokzijde een witte zgn. ‘‘jack’’ aangebracht, welke is omgeven door een zwarte rand en waarin is aangebracht een rode leeuw van het mannelijk geslacht, welke leeuw is gekroond met een dierenkroon en geel genageld en getongd.’’ Deze kleuren zijn dus afgeleid van de provincievlag van Gelderland en de leeuw komt van het gemeentewapen van Didam. De vlag heeft de verhouding 2:3.

De officiële kleuren van de vlag van Didam

De kleuren van de vlag van Didam zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Geel: 108 C
Zwart: opaque
Wit: opaque
Rood: 186 C

Online de vlag van Didam bestellen

Je kunt de vlag van Didam en vele andere soorten vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen Industrie. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Gebruik de meethulp om te checken welke afmetingen jij nodig hebt.
Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de vlag van Didam of een andere vlag kun je ons bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Didam” te beoordelen