Vlag Enkhuizen

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-enkhuizen Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Enkhuizen. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Een kwalitatief hoogwaardige vlag van Enkhuizen bestelt u goedkoop bij Vlaggen.com. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Enkhuizen met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Enkhuizen

Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer. In de gemeente wonen 18.631 inwoners op een oppervlakte van 116,04 km². De gemeente Enkhuizen omvat naast de gelijknamige stad ook het dorp Oosterdijk en de buurtschap Westeinde.

Inwoners

Enkhuizen staat bekend als de ‘Haringstad’ vanwege zijn verleden als centrum voor de haringvisserij. De stad is, onder meer vanwege de uitgebreide en goed bewaarde historische binnenstad, een belangrijk toeristisch centrum (jachthavens, Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum). Daarnaast telt het stadje internationaal vermaarde zaadbedrijven en tuinbouw, alsmede een cluster van kunststofindustrie. In Enkhuizen wordt (in mindere mate) Enkhuizens gesproken, een West-Fries dialect.

Oorsprong van de naam

Een echte verklaring voor de naam is nooit gevonden, een logische verklaring is dat een ‘enke’ ooit een (vrije) landbewerker was. Deze mensen woonden niet op de centrale hofstede van de boer, maar werkten zelfstandig vanuit groepen arbeidershuisjes. Om deze groepen huisjes van elkaar te onderscheiden, kregen ze een voorvoegsel. Zo ontstonden plaatsen als Enkhuizen, Venhuizen en Grosthuizen.

Over de vlag van Enkhuizen

De Enkhuizer vlag is pas sinds 8 augustus 1949, bij besluit door de gemeenteraad, erkend als gemeentevlag. De vlag bevat 6 gele banen en 7 rode banen met het gemeentewapen linksboven in de vlag.

Symboliek van de vlag

Het logo weerspiegelt het beeld van Enkhuizen, dat iedereen voor ogen heeft: heden en verleden tezamen, met het water als de onveranderlijke voorwaarde voor een goed bestaan. De kleuren zijn die van het gemeentewapen: het goud vindt u terug in het moderne zeil, het zilver in de oude Drommedaris en de uit het wapen afkomstige vissen, en het blauw in het water. Enkhuizen, al meer dan 600 jaar bij de tijd!

Officiële kleuren van de vlag

De officiële kleuren van de vlag en het bijbehorende logo van Enkhuizen zijn:

  • Geel
  • Rood
  • Wit
  • Blauw

Vlag Enkhuizen kopen

Online de Enkhuizense vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de Enkhuizense vlag, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Enkhuizense vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Provincie

Noord-Holland

1 beoordeling voor Vlag Enkhuizen

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen