Vlag gemeente Meppel

Artikelnummer: v-meppel Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Meppel. Als u vandaag bestelt ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. Via onze webshop bestelt de vlag van Meppel bestelt u goedkoop bij Vlaggen.com. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Meppel met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Meppel

Meppel; Drents: Möppelt is een gemeente en stad in het uiterste zuidwesten van de Nederlandse provincie Drenthe. De gemeente telt 34.779 inwoners, waarvan ruim 30.000 in de stad Meppel zelf wonen. De oppervlakte bedraagt 58 km². Meppel is hiermee qua oppervlak de kleinste gemeente van Drenthe.

Economie door de jaren heen

In het verleden waren landbouw en scheepsbouw een belangrijke bron van inkomsten voor Meppel. Tevens had de markt een belangrijke regionale functie. Veel producten kwamen binnen via de beurtvaart en werden verhandeld of doorgevoerd. De huidige veevoederfabrieken en silo-opslagplaats zijn een overblijfsel van deze spilfunctie voor in het distribueren van landbouwproducten. Meppel telt zes bedrijventerreinen: Ezinge, Oude Vaart, Oevers, Noord, Zomerdijk West en Blankenstein. Grote bedrijven zijn onder meer Scania en Friesland Campina. Het is vanouds een drukkersstad met bedrijven in de grafische industrie en uitgeverijen. Er wordt ook een lokaal nieuwsblad uitgegeven.

Oorsprong naam

Meppel werd al in 1141 genoemd in een oorkonde, maar in die tijd was het niet meer dan een groepje boerderijen. In 1422 werd Meppel als een zelfstandig kerspel afgescheiden van Kolderveen en toen mocht men een kerk bouwen. Deze Grote of Mariakerk staat er nog steeds, al is er in de loop der eeuwen veel aan veranderd. De plaats was destijds niet meer dan een dorp. Meppel kwam in de 16e eeuw tot bloei vanwege de turfafgravingen in Noord-Nederland; de stad was een belangrijke doorvoerhaven vanwege de verbinding met de Drentsche Hoofdvaart en de Hoogeveense Vaart aan de ene kant en het Meppelerdiep aan de andere kant. Via het Meppelerdiep kon bij Zwartsluis de Zuiderzee bereikt worden. Langs deze weg werd vanuit heel Drenthe de turf uitgevoerd naar het westen van het land.

Over de vlag van Meppel

De vlag van Meppel is sinds 2 januari 1998 de gemeentelijke vlag van de Drentse gemeente Meppel. De beschrijving luidt als volgt: Een uit twee banen bestaand, horizontaal half om half verdeeld wit-groen veld. In de (bovenste) witte baan een groen klaverblad, onder aan weerszijden vergezeld van een zwarte liggende turf, met dien verstande, dat het klaverblad met turven zodanig op de witte baan geplaatst is, dat de afstand van de bovenrand van de vlag tot de bovenrand van het klaverblad gelijk is aan de afstand tussen de onderkant van de turven en de onderkant van de witte baan. Verder omringd door een rode zoom ter breedte van 3/20 deel van de hoogte van de vlag welke zoom is beladen met tien, op onderling gelijke afstanden geplaatste witte penningen, op de boven- en onderrand telkens vier en op elk der zijranden een.

Symboliek van de vlag

De rode rand en de tien witte stippen zijn afkomstig van voormalig gemeente Nijeveen en verwijst naar een historische gebeurtenis in het Kolderveen dat in de middeleeuwen een van de belangrijkste kerspels was in Zuid-Drenthe. Meppel, dat eerst tot Kolderveen behoorde, werd in 1422 een zelfstandig kerspel. Als vergoeding moest de pastoor jaarlijks tien mud rogge als belasting aan Kolderveen betalen. Aan deze verplichting werd voldaan tot in de 17e eeuw. De blokjes en het klaverblad verwijzen naar de belangrijkste bestaansbronnen van gemeente Meppel in de 19e eeuw. De blokjes staan voor de turfwinning en het klaverblad voor de landbouw.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Meppel zijn;

  • Wit
  • Rood
  • Zwart
  • Groen

Vlag Meppel kopen

Wil je de vlag van Meppel kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van Meppel aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de Meppelse vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag gemeente Meppel” te beoordelen