Vlag Middelburg

Artikelnummer: v-middelburg Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Middelburg. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij maken de vlag van Middelburg in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Middelburg bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland in het zuiden van Nederland. De gemeente telt bijna 50.000 inwoners en grenst in het westen en noorden aan de gemeente Veere, in het oosten aan Goes en Borsele en in het zuiden aan de gemeente Vlissingen.

De gemeente Middelburg zelf bestaat uit 2 steden en 2 dorpen, namelijk: Middelburg, Arnemuiden, Sint Laurens en Nieuw- en Sint Joosland.

Middelburg is ontstaan in de 9e eeuw. De Vikingen waren destijds bezig met een veroveringstocht in Europa. Als bescherming tegen de Vikingen wordt een ringwalburg opgeworpen, een vesting waaromheen een hoge aarden wal is gebouwd. Het is de ‘Middelste Burcht’ van Walcheren, het latere Middelburg.

Over de vlag van Middelburg

De vlag van de gemeente Middelburg werd officieel vastgesteld op 22 april 1974. Op 30 april 1975 wapperde de vlag voor het eerst tijdens Koninginnedag. De vlag wordt door de burgemeester van Middelburg al op 4 maart 1857 als gemeentevlag vermeld.

De vlag van Middelburg bestaat uit een rood doek met daarop een gele dubbele toren. Deze toren is afkomstig uit het gemeentewapen van Middelburg.

Echter stelt Johan Franken – informatiespecialist bij de ZB, Planbureau en Bibliotheek van Zeeland – in een blog dat  de rode vlag met de gouden niet de stadsvlag is, maar de geuzen- of bloedvlag die in oorlogstijd gebruikt werd door schepen van de Admiraliteit en kapers die Middelburg als thuishaven hadden en zee en oceaan af struinden op zoek naar vijanden om buit van te veroveren.

Johan Franke stelt dat de echte vlag van Middelburg een geel-wit-rode vlag is. Wikipedia bevestigd enigszins dat dit in het verleden wel het geval is geweest. De heer Bowles beschreef de huidige vlag inderdaad als geuzenvlag en de horizontale driekleur als de officiële vlag van Middelburg.

De vlag van Middelburg kopen

De Middelburgse vlag is verkrijgbaar in onze webshop in 4 formaten, namelijk: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Het formaat vlag is afhankelijk van de lengte van uw vlaggenstok/vlaggenmast. In onze maathulp leggen we uitgebreid uit welk formaat vlag het meest geschikt is voor jou.

Mocht je vragen hebben over de vlag, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Middelburg” te beoordelen