Vlag gemeente Terschelling

Artikelnummer: v-terschelling Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Terschelling. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! de vlag van Terschelling in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Terschelling bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Terschelling

Terschelling is een gemeente in de provincie Friesland, tot 1942 in de provincie Noord-Holland. Vanaf het westen gerekend is Terschelling het derde bewoonde Nederlandse Waddeneiland. Terschelling grenst ten noorden aan de Noordzee en ten zuiden aan de Waddenzee; ten zuidwesten ligt Vlieland en ten oosten Ameland.

Inwoners

Terschelling herbergt drie taalvariëteiten; in het westen en oosten worden de Friese dialecten Westers (Schylgers) en Aasters gesproken, terwijl men in Midsland een Hollands dialect spreekt, het Midslands of Meslonzers, te vergelijken met het Stadsfries. Door de toenemende invloed van buitenaf (onder andere van het toerisme) worden de dialecten echter steeds meer verdrongen door het Nederlands, hoewel aan de westkant iets minder dan aan de oostkant. De oorspronkelijke dialectverdeling is als volgt: het Schylgers wordt gesproken in de hoofdplaats West-Terschelling; het Meslânzers in Midsland, Hee, Horp, Kaard, Kinnum, Baaiduinen, Striep, Landerum, Formerum (deels); het Aasters in Formerum (deels), Lies, Hoorn en Oosterend.

Oorsprong naam

Geschiedenis. Het eiland is in de middeleeuwen ontstaan nadat een zandplaat met de naam De Schelling samen ging met het oostelijker gelegen eiland Wexalia. De naam Wexalia, Wuxalia of Wecsile geldt als de middeleeuwse naam voor het gebied van Oost-Terschelling. De naam raakte al in de middeleeuwen in onbruik.

Over de vlag van Terschelling

De vlag van Terschelling is bij raadsbesluit op 11 februari 1963 bevestigd als gemeentelijke vlag van de gemeente Terschelling, maar was al veel langer in gebruik. In 1857 werd deze vlag door de burgemeester reeds als zeevlag opgegeven aan de minister van Binnenlandse Zaken. De vlag wordt als volgt beschreven: Rechthoekig, bestaande uit 5 horizontale banen van gelijke hoogte, in de kleuren van boven naar beneden rood – blauw – geel – groen – wit.

Symboliek

De kleuren van de vlag zijn ontleend aan het gemeentewapen. Op een vlaggenkaart uit 1783 is een vlag van Vlieland en Terschelling te zien met de kleuren in een andere volgorde. Voor de vlag is een verklaring in de vorm van een rijm:

“Reade wolken;
Blaue lucht;
Gele helmen;
Grien ges;
Wyt sân;
Dat is ‘t wapen fan Schylgerlân.”
Vrij vertaald naar het Nederlands:

“Rode wolken;
Blauwe lucht;
Gele halmen;
Groen gras;
Wit zand;
Dat is het wapen van Schellingerland

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Terschelling zijn;

  • Rood
  • Blauw
  • Geel
  • Groen
  • Wit

Vlag Terschelling kopen

Wil je de vlag van Terschelling kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van Terschelling aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn. Mocht je nog vragen hebben over de vlag van Terschelling,  wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag gemeente Terschelling” te beoordelen