Vlag gemeente Vlieland

Artikelnummer: w-vlieland Categorieën: ,

25.0099.00

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Vlieland

Vlieland is vanuit het westen gerekend het tweede bewoonde Nederlandse Waddeneiland. Het ligt in de provincie Friesland maar behoorde tot 1942 tot de provincie Noord-Holland. De gelijknamige gemeente omvat naast het eiland ook een deel van de Waddenzee. Ten zuidwesten van Vlieland ligt het eiland Texel en ten noordoosten ligt het eiland Terschelling. Van de vijf Nederlandse Waddeneilanden heeft Vlieland de hoogste duintop: 45 meter hoog.

Inwoners

De gemeente Vlieland telt 1.197 inwoners. Met 32 inwoners per km² is Vlieland na Schiermonnikoog de dunst bevolkte gemeente van Nederland; veruit de meeste inwoners wonen in de dorpskern. Het oorspronkelijke dialect van Vlieland, het Vlielands, vond vooral aansluiting bij de dialecten van Texel en Noord-Holland. Het leek op het Tessels, maar onderscheidde zich daarvan door zijn klinkers.

Oorsprong naam

In 1230 schonk Willem de Tweede ‘Insula Fle’ aan een klooster Ludinga uit Achlum. Het klooster had toen bootverbindingen met het oosten van het eiland via de Flevostroom (het Vlie, vandaar de naam van het latere Vlieland).

Over de vlag van Vlieland

De vlag van Vlieland op 29 juli 1938 bij besluit van de gemeenteraad als officiële vlag van de Nederlandse gemeente Vlieland bevestigd. De vlag bestaat uit twee gelijke horizontale banen, de bovenste groen, de andere wit. 

Symboliek van de vlag

Deze kleuren zijn afkomstig van de wapens van Oost en West-Vlieland, waarvan sinds 1736 alleen nog Oost-Vlieland is overgebleven. Het is een van de weinige Nederlandse gemeentevlaggen waarvan de kleuren nader zijn omschreven; de kleuren van de meeste andere vlaggen zijn alleen elementair beschreven, zoals in de kleuren van de regenboog. Over de keuze van de kleuren is een rijmpje: Groen is de helm, wit is het zand, dat zijn de kleuren van Vlieland.

Officiële kleuren

De vlag van Vlieland bevat de volgende kleuren van boven naar beneden:

  • zeegroen
  • wit 

Vlag van Vlieland kopen

Online de vlag van Vlieland bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de vlag van Vlieland, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de vlag van Vlieland willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag gemeente Vlieland” te beoordelen