Vlag gemeente Zutphen

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-zutphen Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Zutphen. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Wij vervaardigen de vlag van Zutphen maken wij van het sterke glanspolyester: dit materiaal zorgt voor een hoge duurzaamheid en beschermt de vlag tegen wind regen en uv-straling. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Zutphen op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Zutphen

Zutphen is een gemeente in het noordoosten van de provincie Gelderland, genoemd naar de hoofdplaats, de stad Zutphen. De gemeente ligt in het noordoosten van de provincie Gelderland. Zutphen is onderdeel van ‘Stedendriehoek’, een van de zes regio’s van de provincie Gelderland, genoemd naar de (provincie overstijgende) stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. De gemeente Zutphen grenst aan de volgende gemeenten: Voorst, Lochem, Brummen en Bronkhorst

Over de gemeente

De gemeente heeft 48.299 inwoners en een oppervlakte van 42,93 km². De gemeente Zutphen telt het grootst aantal rijks- en gemeentelijke monumenten van de provincie Gelderland. Het zijn er bij elkaar ruim 900. 

Oorsprong naam

Zutphen ontstond in de Romeinse tijd als Germaanse nederzetting op een rivierduinencomplex. De plaats is al meer dan 1700 jaar continu bewoond en is een van de oudste steden van Nederland. De naam Zutphen is ontstaan uit Zuid-venne, een rivierduinencomplex tussen drassige weidegrond.

Over de vlag van Zutphen

De vlag van Zutphen is op 25 november 1974 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Gelderse gemeente Zutphen. De vlag bestaat uit drie horizontale banen (1:3:1) in de kleuren blauw-wit-blauw. Aan de linkerkant is een rood ankerkruis met armen van gelijke lengte afgebeeld. 

Symboliek van de vlag

Het kruis is van oudsher het belangrijkste symbool van de stad. De kleuren en het ankerkruis zijn afkomstig van het gemeentewapen. Het wapen van Zutphen toont op een blauw veld de dubbelstaartige gouden leeuw, die de leeuw van Gelre voorstelt. Op de onderste helft staat het ankerkruis op zilver, het embleem voor Hanzestad. Het schild wordt gehouden door twee klimmende leeuwen en is gekroond met een markiezenkroon, de leeuwen zijn gekroond met een gravenkroon. De beschrijving luidt: “Doorsneden : in azuur een gekroonde, dubbelstaartige gaande leeuw van goud, getongd en genageld van keel, II in zilver een ankerkruis van keel. Het schild gedekt met een gouden kroon van 5 bladeren en gehouden door 2 gekroonde dubbelstaartige leeuwen van goud, getongd en genageld van keel.”

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Zutphen zijn als volgt:

  • Blauw
  • Wit
  • Rood

Vlag Zutphen kopen

Online de Zutphense vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de Zutphense vlag, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Zutphense vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

1 beoordeling voor Vlag gemeente Zutphen

  1. Ineke Dieperink

    Ineke Dieperink

Een beoordeling toevoegen