Vlag Haarlemmermeer

Artikelnummer: v-haarlemmermeer Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Haarlemmermeer. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. de vlag van Haarlemmermeer word gemaakt van hoogwaardig glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Haarlemmermeer met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een Nederlandse droogmakerij en gelijknamige gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Holland. In de eeuwen voor de droogmaking (1849-1852) was het Haarlemmermeer een enorme watervlakte. De Haarlemmermeerpolder is omgeven door een ringvaart. In het noordoosten van de gemeente ligt de Luchthaven Schiphol. De gemeente telt 159.346 inwoners. De grootste plaats, Hoofddorp, telt ongeveer 78.000 inwoners.

Diverse dorpen hebben namen gekregen naar vroegere geografische locaties die in het verleden zijn verdwenen in het water van het Haarlemmermeer. Voorbeelden zijn: Oude Meer (naar het oorspronkelijke meer) en Burgerveen (naar het Groot Burgerveen en Klein Burgerveen).

Oorsprong van de naam

Eeuwenlang werd in het lage veengebied tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden turf gewonnen. Zo ontstonden veenplassen die door stormen uitgroeiden tot grote meren. Uiteindelijk versmolten een vijftal meren tot het Haarlemmermeer, het grootste binnenmeer van Nederland. Het meer werd in de volksmond de Waterwolf genoemd, omdat het steeds grotere happen nam uit het omliggende land en zelfs hele dorpen van de kaart veegde.

Over de vlag van Haarlemmermeer

De vlag van Haarlemmermeer werd op 2 januari 2019 per raadsbesluit door de Noord-Hollandse gemeente Haarlemmermeer aangenomen als de gemeentelijke vlag. De vlag is afgeleid van het gemeentewapen uit 2018, dat is samengesteld uit het voorgaande wapen van Haarlemmermeer en het wapen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De aanleiding tot de wijziging van wapen en vlag was de fusie tussen beide gemeenten.

Symboliek van de vlag

De leeuw staat voor strijdkracht, heldhaftigheid, waakzaamheid en macht en is afgeleid van het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden. De vlag van Haarlemmermeer heeft een diagonale baan die staat voor het water waaruit Haarlemmermeer is ontstaan en is omgeven.

Officiële kleuren<

De officiële kleuren van de vlag en het wapen van Haarlemmermeer zijn:

  • Blauw
  • Wit
  • Geel
  • Rood

Ontwerper van het wapen van de vlag

Het wapen van de gemeente Haarlemmermeer op de vlag werd in 1855 ontworpen door de eerste burgemeester van de gemeente. Hij was bij zijn ontwerp geïnspireerd door twee dichters, namelijk Vondel en Beets.

Vlag Haarlemmermeer kopen

Online de vlag van Haarlemmermeer bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de vlag van Haarlemmermeer , dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de vlag Haarlemmermeer willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Haarlemmermeer” te beoordelen