Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Marokko

6.05

Vlag Marokko

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-marokko Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Marokko. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! De vlag van Marokko is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Marokko op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Marokko

Marokko is een land gelegen in Noord-Afrika aan de kust van de Middellandse Zee. Marokko grenst aan Algerije en de Westelijke Sahara. Bovendien behoort het land tot de Maghreb-landen; waar ook Tunesië, Mauritanië, Algerije en Libië toe worden gerekend. Tijdens de Islamitische overheersing werden ook Portugal en Spanje hiertoe gerekend.

Inwoners Marokko

Marokko heeft een totale oppervlakte van 446.550 km² waar in totaal meer dan 35 miljoen mensen wonen. Marokko kent naast haar hoofdstad Rabat verschillende grote steden zoals Casablanca, Fez, Marrakesh, Agadir, Tanger, Oujda en Nador.

De inwoners van Marokko zijn met ruim 98% overwegend islamitisch. Ander geloven die in Marokko worden aanbeden zijn het Christendom (1,1%) en het Jodendom (0,2%).

Oorsprong naam

De Spanjaarden gebruikten de naam van Marokko als eerst nadat zij in de Slag bij Zallaqa werden verslagen door de Almoraviden. Wiens hoofdstad destijds Marrakesh was; waar Marokko naar vernoemd is. In het Arabisch wordt Marokko Maghreb genoemd, dat het westen betekent. Het wordt zo genoemd omdat Marokko het meest westelijk gelegen gebied was. Dit kan echter nogal verwarrend zijn aangezien alle landen in Noord-Afrika “al maghreb” worden genoemd.

Symboliek vlag Marokko

De Marokkaanse vlag heeft veel verschillende betekenissen, zo staat de rode achtergrond voor hardheid, moed en kracht. En staat het groen van de pentagram voor de Islam. Van deze groene pentagram staan de vijf punten nog voor liefde, plezier, wijsheid, vrede en hoop. De ster is ook de zegel van Salomon, die een legendarische status heeft in Arabische landen als Marokko.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Marokko zijn vastgelegd in Pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Rood: 7620 C
  • Groen: 3425 C

Marokkaanse vlag kopen bij Vlaggen.com

De Marokkaanse vlag is een vlag die veel gekocht wordt op Vlaggen.com. Wij zijn al meer dan 60 jaar producenten van vlaggen en banieren. Dus ben jij op zoek naar die Marokkaanse vlag; zoek dan zeker niet verder. De vlag wordt verkocht in 4 formaten, namelijk: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb jij vragen over de Marokkaanse vlag, dan horen wij graag. Wij zijn elke dag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht u aanvullingen hebben op onze product beschrijving over de Marokkaanse vlag, wij zijn een en al oor!

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Afrika

1 beoordeling voor Vlag Marokko

  1. Sukhvinder Singh geverifieerde eigenaar |

    Sukhvinder Singh (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen