Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Thailand

6.05

Vlag Thailand

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-thailand Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Thailand. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Bij vlaggen.com bestelt u topkwaliteit vlag van Thailand van ijzersterke glanspolyester. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Thailand desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Thailand

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen grenst het met Myanmar.

Inwoners van Thailand

De hoofdstad en meest bekende stad van Thailand is Bangkok. Enkele andere grote steden zijn: Hat Yai, Chiang Mai, Nakhon Ratchasima, Phitsanulok en Pattani
De bevolking is ongelijkmatig over het land verdeeld. De noordelijke hooglanden hebben de laagste bevolkingsdichtheid terwijl de centrale laaglanden en het zuidelijke deel van het schiereiland dicht tot zeer dichtbevolkt zijn. De Thaise bevolking bestaat voor ongeveer 90% uit Thai. De grootste minderheidsgroep wordt gevormd door de Chinezen, die zich echter vrij sterk met de Thai hebben vermengd. De Chinezen vormen een belangrijk deel van de ‘toplaag’ in de Thaise samenleving.

Oorsprong van de naam

De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk “vrij land” betekenen. De spelling van het Thaise woord thai met deze betekenis in Thais schrift verschilt echter enigszins (ไท versus ไทย) hoewel de uitspraak van beide woorden identiek is. De naam Thailand had oorspronkelijk ook een politieke strekking in verband met aanspraken op land in met name Laos, waar etnische Thai wonen.

Over de vlag van Thailand

De nationale vlag van Thailand bestaat uit vijf horizontale strepen in de kleuren rood, wit, blauw, wit en rood. De middelste blauwe strook is tweemaal zo breed als de andere vier. De vlag werd officieel in gebruik genomen op 28 september 1917.

Symboliek van de vlag

De drie kleuren rood, wit en blauw symboliseren achtereenvolgens de natie, de godsdienst en de koning.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Thailand zijn vastgelegd in Pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Rood: 032 C
  • Blauw: 281 C
  • Wit

Ontwerper

Het verhaal gaat dat deze vlag werd ingevoerd, omdat koning Rama VI eens bij een overstroming de vlag met de olifant op zijn kop zag hangen, hetgeen hij als een vernedering zag. Om dat te voorkomen, ontwierp hij de symmetrische rood-wit-rood-wit-rode vlag.

Vlag van Thailand kopen

Online de Thaise vlag bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.
Heb je vragen over de Thaise vlag, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Thaise vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

1 beoordeling voor Vlag Thailand

  1. T Doungdenchai geverifieerde eigenaar |

    T Doungdenchai (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen