Vlag Zeeuws Vlaanderen

(7 klantbeoordelingen)

Artikelnummer: v-zeeuws-vlaanderen Categorieën: ,

25.0099.00

Snelle levering binnen 48 uur geleverd

Beoordeeld met een 8.7 via klantervaringen.nl

Productspecificaties

Over Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen is een streek in het zuiden van de Nederlandse provincie Zeeland. Het is de enige streek in Zeeland die niet aan 3 zijdes door water omsloten. In de streek zijn 3 grote gemeentes gevestigd, namelijk: Sluis, Terneuzen en Hulst.

Tot 2003 was Zeeuws Vlaanderen vanuit Nederland enkel bereikbaar via veerdiensten. Een andere mogelijkheden is omrijden via België. Op 14 maart 2003 werd echter de Westerscheldetunnel geopend die Zeeuws Vlaanderen nu verbind met de overige streken in Zeeland.

Zeeuws-Vlaanderen kun je onderverdelen in een oostelijk en westelijk deel. Deze werden vroeger gescheiden door de Braakman (een oude zeearm). In zowel het oostelijke deel als het westelijke deel vind je belangrijke natuurgebieden terug. In het westen vind je natuurgebied het Zwin en in op het oostelijk deel natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe.

De vlag van Zeeuws-Vlaanderen

De vlag van Zeeuws-Vlaanderen is er een met veel details. De vlag bestaat uit horizontale vlakken. Van boven naar beneden ziet dit er als volgt uit: rood-wit-rood-geel-blauw-wit-blauw. Het onderste rode vlak en het bovenste blauwe vlak hebben een golfmotief. Aan de broekzijde van de vlag in het gele vlak is een zwarte, jonge, robuuste en dynamische leeuw weergegeven.

De onderlinge verhouding tussen de vlakken zijn 1:1:1:6:1:1:1. Van de zwarte leeuw is enkel het bovenlichaam zichtbaar. Deze is afgebeeld op ongeveer de helft van de vlag.

Ontwerp van de vlag van Zeeuws Vlaanderen

Het ontwerp van de vlag kent verschillende verwijzingen. We zullen deze hieronder kort toelichten.

De bovenste rode vlakken zijn afkomstig uit de vlag van Sluis, een van de gemeentes in de streek Zeeuws-Vlaanderen. De onderste blauwe vlakken zijn afkomstig uit de vlag van Terneuzen. De strepen vertegenwoordigen de Noordzee, het Zwin en de Westerschelde.

Het grote gele vlak met daarop de zwarte leeuw afgebeeld is een verwijzing naar de vlaggen van Vlaanderen en Hulst. Enkel de rode tong en klauwen zijn hiervan weggelaten.

Ontwerper vlag Zeeuws-Vlaanderen

De vlag van Zeeuws-Vlaanderen is ontworpen in 2009 en is daarmee vrij jong. De vlag werd ontworpen door Dingeman de Koning, een deskundige in de heraldiek. Meneer de Koning was destijds woonachtig in Axel (Terneuzen).

De streekvlag is opgenomen in het officiële vlaggenregister van de Hoge Raad van Adel op verzoek van de 3 burgemeesters van de hierboven genoemde gemeentes.

In het verleden zijn er verschillende pogingen gedaan door anderen om een officiële vlag voor de streek in te dienen. Deze zijn echter allen door de Hoge Raad van Adel afgekeurd aangezien deze niet voldeden aan de strenge eisen die de raad stelt.

De vlag van Zeeuws-Vlaanderen kopen

U koopt de vlag van Zeeuws-Vlaanderen gemakkelijk op onze website. U kunt bovendien kiezen uit verschillende betaalmethoden. Wij produceren de vlaggen zelf en worden uitgeleverd door onze leverancier DPD.

Mocht u vragen hebben over de vlag, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor u klaar.

Provincie

Zeeland

7 beoordelingen voor Vlag Zeeuws Vlaanderen

 1. May E. geverifieerde eigenaar |

  May E. (geverifieerde eigenaar)

  Mooie vlag, prima kwaliteit.
  Redelijk prijzig, maar wordtniet zo vaak verkocht

 2. Roger geverifieerde eigenaar |

  Roger (geverifieerde eigenaar)

  Mooie vlag, vlot geleverd!

 3. W.G. Heijboer geverifieerde eigenaar |

  W.G. Heijboer (geverifieerde eigenaar)

  Ziet er goed uit

 4. alex van Boekel geverifieerde eigenaar |

  alex van Boekel (geverifieerde eigenaar)

 5. JW geverifieerde eigenaar |

  JW (geverifieerde eigenaar)

  Top en snelle levering

 6. Bas geverifieerde eigenaar |

  Bas (geverifieerde eigenaar)

 7. Britta Demmer geverifieerde eigenaar |

  Britta Demmer (geverifieerde eigenaar)

  Super

Een beoordeling toevoegen