Vlag Curaçao

Artikelnummer: v-curacao Categorieën: ,

25.0099.00

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Curaçao

Curaçao is een eiland voor de kust van Venezuela. Het grondgebied van Curaçao bestaat uit de eilanden Curaçao en Klein-Curaçao. De hoofdstad van het prachtige eiland is Willemstad; een enorme trekpleister voor vakantiegangers uit Europa. Curaçao heeft een oppervlakte van 444 km² en kent een kleine 160.000 inwoners.

Het tropische eiland is niet makkelijk aan een continent te koppelen. Tektonisch gezien (dus op basis van de aardlagen) ligt Curaçao op de Caribische plaat welke geen deel uitmaakt van de continenten Noord- en Zuid-Amerika.

Geografisch gezien zou het eiland vallen onder Noord-Amerika. Cultureel gezien zou Curaçao echter vallen onder Zuid-Amerika. Omdat deze Caribische eilanden zo lastig te koppelen zijn aan een continent; worden ze vaak als los continent beschreven: Caraïben.

Landen die hier ook veel mee te maken hebben zijn bijvoorbeeld Panama en Cuba.

Dag van de vlag

Mocht je nog een dag uit zoeken om de vlag van Curaçao uit te hangen. Dan is de jaarlijkse feestdag in Curaçao op 2 juli er een bij uitstek. Op 2 juli wordt namelijk de Dag van de Vlag ofwel “Dia di bandera” gevierd. Op 2 juli kwam namelijk voor het eerst de Eilandsraad bijeen.

Tijdens de Dag van de Vlag zijn er verschillende officiële plechtigheden op het eiland. Daarnaast zijn er veel televisie programma’s die er zendtijd aan wijden. Tenslotte worden er ook verschillende activiteiten in Willemstad georganiseerd.

Omschrijving vlag Curaçao

De vlag van Curaçao bestaat uit 3 gekleurde vlakken in de kleuren (van boven naar onder) blauw, geel en blauw. De verdeling van deze vlakken is 5:1:2 (blauw, geel en blauw). Boven de gele streep, aan de hijskant van de vlag, staan 2 witte sterren schuin onder elkaar weergegeven. De bovenste ster is iets kleiner dan de ster eronder.

Symboliek Curaçaose vlag

De Curaçaose vlag is voor het merendeel natuurlijk blauw. De algemene symboliek achter de blauwe kleur is het de trouw van het volk. Echter heeft elk blauw vlak ook zijn eigen symboliek.

Zoals hierboven beschreven bestaat de vlag van Curaçao uit 3 gekleurde vlakken. Het bovenste, blauwe, vlak symboliseert de blauwe hemel. De gele band staat voor de blijheid en opgewektheid van het volk en natuurlijk de zon die het volk elke dag weer verblijdt. Het onderste blauwe vlak staat voor de zee die het eiland omringt.

De twee sterren staan voor de twee eilanden waar Curaçao uit bestaat, namelijk Curaçao en Klein-Curaçao. Ook de kleur van de 2 witte sterren hebben betekenis. Zo staat de witte kleur voor vrede en geluk.

Kleuren Curaçaose vlag

De officiële kleuren van de vlag van Curaçao zijn vastgelegd in Pantone. De officiële kleuren van de vlag zijn:

  • Blauw: 280C
  • Geel: 102C
  • Wit: opaque

Ontwerper vlag

De ontwerper van de Curaçaose vlag is Martin den Dulk; die ten tijden van ontwerpen pas 20 jaar oud was. Voor het ontwerp van de vlag werd in 1984 een wedstrijd uitgeschreven; waar maar liefst 1782 inzendingen voor kwamen. Van deze 1782 inzendingen werden er 10 geselecteerd die door de vlaggencommissie beoordeeld werden.

In de eindbeoordeling schreef de vlaggencommissie dat Martin den Dulk een vlag had ontworpen die niet alleen herkenbaar was als symbool; maar tegelijkertijd ook zo eenvoudig was dat een kind op school de vlag van Curaçao zou kunnen natekenen.

Vlag van Curaçao kopen

Wil je de vlag van Curaçao online kopen? Zoek dan niet verder. Wij verkopen de vlag van Curaçao in 4 verschillende formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm. Heb je de vlag in een afwijkende maat nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij produceren onze vlaggen zelf en kunnen daarom vlaggen in elke maat leveren.

De vlaggen worden op werkdagen binnen 48 uur geproduceerd en geleverd. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat? Gebruik dan onze maathulp. Deze helpt jou bij het bepalen van het juiste formaat vlag.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Zuid-Amerika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Curaçao” te beoordelen