Vlag Ammerzoden

Artikelnummer: vlag-ammerzoden Categorie:

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Ammerzoden. Alle vlaggen worden bij ons binnen 3 werkdagen bezorgd. Het dorp Ammerzoden ligt in de provincie Gelderland. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wilt u graag de vlag van Ammerzoden op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Ammerzoden

Ammerzoden is een Nederlands dorp gelegen in het westen van Gelderland. Het plaatsje ligt aan de rivier de Maas. Nabijgelegen dorpen en steden zijn ‘s-Hertogenbosch, Hedel, Vlijmen, Waalwijk, Zaltbommel en Drunen

Ammerzoden trivia

Ammerzoden heeft een oppervlakte van 1,35 km² en op dat oppervlak wonen ongeveer 3000 mensen. In Ammerzoden zul je vooral veel tuinbouw tegenkomen, met onder andere aardbeienkwekers, bloemisten en champignonteelt. Qua religie heeft Ammerzoden twee katholieke kerken. Het aantal gelovigen is echter, net als in de rest van Nederland, al een aantal decennia aan het afnemen.

Als bezienswaardigheden in Ammerzoden heb je dus de Sint-Willibrorduskerk en de Hervormde kerk, wat een ruïne is. Je kunt echter ook het kasteel Ammersoyen bezoeken. Dit kasteel is rond het jaar 1000 gebouwd en heeft een erg belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het dorpje. Ook wordt er volgens de Brabantse traditie elk jaar Carnaval gevierd in Ammerzoden.

Oorsprong naam

De oudste naam van dit plaatsje dateert uit ca. 1100 en is ‘Ambersoi’. Later werd dit ‘Amersoyen’. Het is dan ook niet gek dat het kasteel ‘kasteel Ammersoyen’ heet. Tegenwoordig heet het dorp natuurlijk Ammerzoden, wat een verbastering is van de originele naam, en daar zit ook een betekenis aan. ‘Ammer’ verwijst namelijk naar de rivierbedding en dus de Maas, waar Ammerzoden aan ligt. ‘Zoden’ betekent in dit geval iets als grasland. De naam ‘Ammerzoden’ betekent dus ongeveer grasland aan de Maas.

Over de vlag van Ammerzoden

De vlag van Ammerzoden heeft officieel dienst gehad van 1953 tot 1999, maar sindsdien niet meer omdat Ammerzoden toen opgenomen werd in de gemeente Maasdriel. De huidige vlag van Maasdriel is afgeleid uit de vlaggen van Ammerzoden, Hedel, Kerkdriel, Rossum en Heerewaarden. De vlag van Ammerzoden zelf was afgeleid uit het wapen van Ammerzoden, die al sinds 1816 in gebruik was. Centraal op dit wapen stonden twee horizontale rode strepen op een witte achtergrond. Precies zo hebben ze uit dit wapen de vlag van Ammerzoden gehaald. Een witte vlag met twee horizontale strepen erop. 

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Ammerzoden hebben de volgende kleurcodes:

  • Wit: opaque
  • Rood: 186 C

Online de vlag van Ammerzoden bestellen

De vlag van Ammerzoden is eenvoudig te bestellen op Vlaggen.com in de maten 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wij produceren en leveren de vlag op werkdagen binnen 48 uur.

Wij worden door onze klanten beoordeeld met een 8,7. Voor vragen en opmerkingen over de vlag van Ammerzoden kunt u ons bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Ammerzoden” te beoordelen