Vlag Angerlo

Artikelnummer: vlag-angerlo Categorie:

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Angerlo. Alle vlaggen worden bij ons binnen 3 werkdagen bezorgd. Het dorp Angerlo ligt in de provincie Gelderland. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Angerlo met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Angerlo

Angerlo is een Nederlands plaatsje gelegen in de provincie Gelderland. Het dorp ligt aan de oever van de Ijssel. Nabijgelegen plaatsen zijn Doesburg, Doetinchem, Didam, Dieren, Zevenaar en Duiven. Tot 2005 behoorde Angerlo tot de Stadsregio Arnhem Nijmegen, maar tegenwoordig behoort het dorp dus tot de gemeente Zevenaar.

Angerlo trivia

Angerlo heeft een oppervlakte van 2,45 km² met een inwoneraantal van ongeveer 1240. Van 1811 tot 2005 was Angerlo een eigen gemeente. Nu behoort het dorpje echter tot de gemeente Zevenaar. Elk jaar is er vier weken na Carnaval de Halfvasten-optocht in Angerlo. Hierbij komen duizenden mensen kijken naar de optocht van carnavalswagens. 

Qua bezienswaardigheden heb je 23 rijksmonumenten in Angerlo. De Nederlands Hervormde kerk hier stamt uit de elfde eeuw na Christus, daarmee is het een van de oudere kerken in Nederland. De andere 22 rijksmonumenten behoren tot een nabijgelegen landgoed genaamd ‘Bingerden’. Dit is een van de oudste bewaard gebleven buitenplaatsen van Nederland en het landgoed vertoont veel kenmerken van een Engels landschap. Dit landgoed is open voor bezoekers.

Oorsprong naam

De naam Angerlo wordt voor het eerst vermeld in het jaar 1026 in de vorm van ‘Angarlo’. Later verbastert dit naar ‘Angherlo’ en uiteindelijk dus naar Angerlo rond het jaar 1400. In het Oudhoogduits betekent ‘Anger’ iets als ‘stuk land begroeid met gras’ en ‘lo’ iets als ‘open plaats in het bos’. Samengevoegd betekent Angerlo dus ‘open plaats in het bos begroeid met gras’.

Over de vlag van Angerlo

De vlag van Angerlo is een diagonale driekleur met de kleurvolgorde geel-rood-geel. Linksboven in de rode baan staat een gele halve maan. Deze vlag werd ingevoerd in het jaar 1977 en is gebaseerd op het wapen van Angerlo dat al dik een halve eeuw bestond. De gele halve maan is het embleem van het richterambt (schoutambt) van Doesburg. De diagonale driekleur komt van het wapen van de heren van Lathum en Bahr. Samengevoegd is besloten dit de vlag van Angerlo te maken.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Angerlo zijn als volgt:

  • Rood: 186 C
  • Geel: 116 C

Online de vlag van Angerlo bestellen

Je kunt de vlag van Angerlo snel een eenvoudig bestellen via vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf. Hierdoor kunnen wij op werkdagen binnen 48 uur vlaggen van hoogwaardige kwaliteit produceren en leveren. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7.

Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Angerlo” te beoordelen