Vlag Asperen

Artikelnummer: vlag-asperen Categorie:

25.0099.00

Online bestelt u simpel de vlag van Asperen. Alle vlaggen worden bij ons binnen 3 werkdagen bezorgd. De dorpsvlag Asperen komt uit de provincie Gelderland. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Asperen met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Asperen

Asperen is een dorpje in de gemeente West-Betuwe in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Gelderland. Het plaatsje ligt aan de rivier de Linge. Nabijgelegen plaatsen zijn Leerdam, Heukelum, Beesd, Gorinchem en Geldermalsen.

 

Asperen trivia

Asperen heeft 3200 inwoners op een grondgebied van 3,32 km². Tot 1986 was Asperen een eigen gemeente, sindsdien heeft het tot 2019 bij de gemeente Lingewaal gehoord en nu bij de gemeente West-Betuwe. De rivier die langs Asperen stroomt heet de Linge.

Van oorsprong denkt men dat Asperen een romeinse nederzetting genaamd Caspingium was. Dit zou echter ook anders kunnen zijn, bijvoorbeeld in de Biesbosch of in Gorinchem. Wel zijn er een hoop Romeinse voorwerpen gevonden in de omgeving van Asperen. Asperen verkreeg in het jaar 1314 stadsrechten en het plaatsje is al dik 1000 jaar oud.

Asperen had ooit een fort, maar die werd opgeblazen in 1672 door de Fransen. Rond deze tijd vond ook de beeldenstorm plaats in de kerken van Asperen. Asperen heeft twee kerken, de hervormde Sint-Catharinakerk en de Gereformeerde kerk. Daarbij heeft het plaatsje ook een fort, genaamd fort Asperen. Dit fort is opengesteld voor publiek. Qua verdere bezienswaardigheden heeft het dorp zeven rijksmonumenten.

 

Oorsprong naam

De oorsprong van de naam van Asperen is niet helemaal zeker. De eerste duiding van de naam ‘Asperen’ komt uit de twaalfde eeuw. Asperen ligt aan het water en daar worden dus een aantal theorieën aan verbonden, waaronder deze. Een Duits plaatsje genaamd ‘Asperden’ ligt ook aan het water een stukje naar het oosten, vlakbij de Nederlandse grens, en die naam zou afgeleid kunnen zijn van het Oudgermaanse woord ‘aspuro’. Dat zou betekenen dat Asperen ‘Nederzetting aan het water’ heet of iets dergelijks. We weten echter niet zeker of dat zo is.

 

Over de vlag van Asperen

De vlag van Asperen werd in 1971 de officiële gemeentevlag van Asperen. Sinds 1986 is Asperen echter geen gemeente meer en sindsdien is het gewoon een dorpsvlag. De vlag is afgeleid van het oude wapen van de heren van Arkel, die zich tussen 1100 en 1400 in Asperen hadden gevestigd. Op de vlag zie je van links naar rechts ⅓ wit en ⅔ rood. Op het witte vlak zie je de kop van een zwarte zwaan en op het rode vlak de witte achterkant van een boot. Deze boot moet de ligging van Asperen aan het water symboliseren. 

 

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Asperen zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Rood: 186 C
  • Wit: opaque
  • Zwart: opaque 

 

Online de vlag van Asperen bestellen

U kunt de vlag van Asperen en vele andere dorpsvlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Wij produceren de vlaggen zelf in de volgende maten: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Voor alternatieve maten kunt u contact met ons opnemen.

Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Voor vragen kunt u terecht bij onze klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Asperen” te beoordelen