Vlag Geldermalsen

Artikelnummer: vlag-geldermalsen Categorie:

25.0099.00

Bestel online de vlag van Geldermalsen. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Het dorp Geldermalsen ligt in de provincie Gelderland. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wilt u graag de vlag van Geldermalsen desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Geldermalsen

Geldermalsen is een dorp gelegen in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp ligt in de gemeente West Betuwe. Geldermalsen ligt naast de A15 en heeft hierdoor een goede verbinding met onder andere Rotterdam, Dordrecht, Arnhem en Nijmegen. Nabijgelegen plaatsen zijn Tiel, Buren, Beesd, Leerdam, Culemborg en Zaltbommel.

Geldermalsen trivia

In Geldermalsen wonen bijna elfduizend mensen op een oppervlakte van 11,91 km². Door de gunstige ligging van Geldermalsen in Nederland hebben grote bedrijven als Albert Heijn en Blokker hun distributiecentrum hier gevestigd. Geldermalsen maakt onderdeel uit van de zogenaamde Biblebelt en het is dus logischerwijs een christelijk dorp.
Geldermalsen heeft ook een aantal mooie bezienswaardigheden. Zo heeft het plaatsje een hoop bloeiende fruitbomen op de Lingedijken die in het voorjaar goed bezocht worden en zijn er veertien rijksmonumenten aanwezig in Geldermalsen. Onder deze rijksmonumenten bevinden zich een paar mooie kerken, twee oude molens en het 150 jaar oude station van Geldermalsen.

Oorsprong naam

Geldermalsen is een erg oude plaats. De eerste vermelding dateert uit het jaar 850 in de vorm van ‘Malsen Inferior’, oftewel Nedermalsen. Aan de bovenkant van de Linge ligt ‘Uberan Malsna’, oftewel Boven Malsen. Malsen was lange tijd een heerlijkheid in Gelre. De etymologie van Malsen is niet helemaal duidelijk, maar de kans bestaat dat het een oude Germaanse waternaam is. In de vijftiende eeuw is het Gelremalsen gaan heten en dit betekent ongeveer ‘Malsen van Gelderland’. In de laatste 500 jaar is de naam Gelremalsen veranderd naar Geldermalsen, aangezien Gelderland ook geen Gelre meer heet.

Over de vlag van Geldermalsen

De vlag van Geldermalsen werd in 1978 door de gemeente Geldermalsen ingevoerd en heeft gediend tot 2019 als officiële gemeentevlag. Sindsdien behoort Geldermalsen tot de gemeente West Betuwe en is de vlag een gewone dorpsvlag geworden. Op de vlag is de vlag van Gelderland en de voorgaande vlag van Geldermalsen te zien. De broeking (de linkerkant van de vlag) van de vlag heeft de kleurvolgorde blauw-geel-zwart-geel en de vlucht van de vlag heeft de kleurvolgorde geel-rood-geel-rood. De verhouding van de vlag is 2:3.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Geldermalsen zijn vastgelegd in pantone:
Blauw: 286 C
Geel: 108 C
Zwart: opaque
Rood: 186 C

Online de vlag van Geldermalsen bestellen

Je kunt de vlag van Geldermalsen snel en eenvoudig bestellen op Vlaggen.com. Wij produceren nationale vlaggen, provincievlaggen, gemeentevlaggen, dorpsvlaggen en veel meer omtrent vlaggen. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis!
Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Geldermalsen” te beoordelen