Vlag Bergharen

Artikelnummer: vlag-bergharen Categorie:

25.0099.00

Bestel online de vlag van Bergharen. Bestel vandaag nog, dan ontvangt u de vlag binnen drie werkdagen bij u thuis. De dorpsvlag Bergharen komt uit de provincie Gelderland. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Bergharen bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Vlag Bergharen

Over Bergharen

Bergharen is een klein dorpje in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp hoort bij de gemeente Wijchen. Bergharen ligt in het zuidwesten van Gelderland en heeft een inwoneraantal van 1.750. Het dorp ligt tussen de Maas en de Waal in. Niet ver van Bergharen ligt de A50. Hierdoor heeft het plaatsje een goede verbinding met onder andere Eindhoven, Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn.

Het dorp ligt in het rivierengebied tussen de Waal en de Maas en er is een hoop groen en water. Hierdoor is het een populair wandel- en fietsgebied. Qua bezienswaardigheden heb je in Bergharen de Rooms Katholieke kerk St. Anna, de poldermolen de Verrekijker en de Hervormde Kerk Bergharen uit de 15e eeuw. In de buurt van de Verrekijker bevindt zich een kapel met daarin een beeld van Onze Lieve Vrouwe ter Nood Gods. Dit is een officieel bedevaartsoord.

Oorsprong naam Bergharen

De eerste vermelding van Bergharen dateert uit de 12e eeuw in de vorm van ‘‘Haren’’. Dit is over de eeuwen steeds veranderd. Zo heette het plaatsje in 1322 ‘‘Harin’’, in 1622 ‘‘den Haarense Berg’’, in 1663 ‘‘Borcharen’’ en sinds 1741 wordt ‘‘Bergharen’’ gebruikt. 

Bergharen is een samenstelling van ‘‘Berg’’ en van ‘‘haren’’. ‘‘Berg’’ betekent heuvel of terreinverheffing en ‘‘haren’’ betekent zandruggen of iets dergelijks. Samengevoegd betekent Bergharen dus iets als ‘‘zandheuvel’’. Dit slaat waarschijnlijk op het feit dat het dorp tussen twee rivieren op een soort van verheffing ligt.

Over de vlag van Bergharen

De vlag van Bergharen werd op 7 februari 1974 aangenomen door de toenmalige gemeente als officiële gemeentevlag. In 1984 ging Bergharen op in de gemeente Wijchen en kwam de vlag te vervallen als gemeentevlag. Sindsdien is het een gewone dorpsvlag.

Op de vlag is blauw vak te zien met links een witte driehoek. In het witte driehoek staan drie zwarte kruizen. Zowel de kleuren als de symbolen zijn afgeleid van het gemeentewapen, welke al ruim 30 jaar in gebruik was. De drie kruizen staan symbool voor de drie dorpen waar de gemeente toen uit bestond. De vlag heeft de verhouding 2:3.

De officiële kleuren

De kleuren van de vlag van Bergharen zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Blauw: 293 C
  • Wit: opaque
  • Zwart: opaque

 

Online de vlag van Bergharen bestellen

Je kunt de vlag van Bergharen en vele andere dorpsvlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen Industrie. Onze vlaggen zijn gemaakt van de hoogst haalbare kwaliteit. Gebruik de meethulp om te kijken welke afmetingen jij nodig hebt.

Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bergharen” te beoordelen