Vlag Bredevoort

Artikelnummer: vlag-bredevoort Categorie:

25.0099.00

Online bestelt u simpel de vlag van Bredevoort. Alle vlaggen worden bij ons binnen 3 werkdagen bezorgd. De dorpsvlag Bredevoort komt uit de provincie Gelderland. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Bredevoort met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Bredevoort

Bredevoort is een klein plaatsje in de Nederlandse provincie Gelderland. Het plaatsje hoort bij de gemeente Aalten en ligt in de Achterhoek. De Achterhoek staat bekend om de natuur, de rustige dorpen en het agrarische karakter. Bredevoort heeft ongeveer 1.450 inwoners en ligt tussen meerdere natuurgebieden als Landgoed Walfort, Slingeplas en Zwanenbroek. Het is hierdoor een populaire bestemming voor mensen die houden van de natuur, rust en wandelen.
Bezienswaardigheden in het dorp zijn de Prins van Oranje molen, de Sint-Joriskerk en de historische kern. Bredevoort is een zogenaamde boekenstad. Dit betekent dat er meerdere keren per jaar boekenmarkten zijn in het dorp. Het dorp had een groot aantal NSB’ers tijdens de oorlog.

Oorsprong naam Bredevoort

De eerste vermelding van de naam Bredevoort komt waarschijnlijk uit het jaar 1188. Toen werd het plaatsje ‘‘Breideruord’’ genoemd. Over de eeuwen heeft deze naam zich ontwikkeld. Zo werd het in 1238 ‘‘Bredervorth’’, in 1344 ‘‘Bredervoert’’, in 1534 ‘‘Brevort’’ en sinds 1867 is het ‘‘Bredevoort’’. De naam Bredevoort komt van het Oudsaksische woord ‘‘foort’’, wat ongeveer ‘‘doorgang’’ betekent. Samengevoegd betekent Bredevoort dus iets als ‘‘brede doorgang’’. Bredevoort ligt in een moerasgebied op een zandrug. Hierdoor was dit een van de weinige plaatsen in die tijd waar je gemakkelijk door het moeras kon komen. Daarom kreeg het dorp de naam ‘‘brede doorgang’’ en dus Bredevoort.

Over de vlag van Bredevoort

Wanneer de vlag van Bredevoort is ingevoerd is niet helemaal duidelijk. Bredevoort is sinds 1818 geen eigen gemeente meer en heeft dan ook nooit een officiële vlag gehad. De vlag is een horizontale tweekleur in de kleuren rood en geel. Op het midden van de vlag staat een vogelpoot, ook in de kleuren rood en geel. De symboliek en de reden voor de vogelpoot is niet helemaal duidelijk, omdat het dus geen officiële vlag is. De kleuren komen waarschijnlijk uit het originele wapen van Bredevoort.

De officiële kleuren

De kleuren van de vlag van Bredevoort zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn als volgt:
Rood: 186 C
Geel: 108 C

Online de vlag van Bredevoort bestellen

Je kunt de vlag van Bredevoort en vele andere soorten vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen Industrie. Onze vlaggen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Gebruik de meethulp om erachter te komen welke afmetingen jouw vlag moet hebben.
Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en/of opmerkingen omtrent deze of een andere vlag kun je ons bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Bredevoort” te beoordelen