Vlag Dinxperlo

Artikelnummer: vlag-dinxperlo Categorie:

25.0099.00

Bestel eenvoudig de vlag van Din x perlo. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. De vlag van het dorp Din x perlo vind je in de provincie Gelderland. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Maar wij kunnen de vlag van Din x perlo desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Dinxperlo

Dinxperlo is een plaats in de Nederlandse provincie Gelderland. Het plaatsje maakt onderdeel uit van de gemeente Aalten en heeft een inwonertal van ongeveer 7.200 mensen. Dinxperlo ligt helemaal in het oosten van de provincie op de Duitse grens. Het dorp behoort tot de Achterhoek. De blikvangers van Dinxperlo zijn de 16e eeuwse Gotische Sint-Liboriuskerk, ‘‘De Rietstap’’ (het kleinste kerkje van Nederland) en het grenslandmuseum.

Dinxperlo ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Doetinchem. Andere nabijgelegen plaatsjes zijn Ulft, Aalten, Varsseveld en ‘s-Heerenberg. Het dorp is goed bereikbaar met de auto vanaf de snelweg de A18, die zorgt voor een goede verbinding in de Achterhoek. Dinxperlo heeft een treinverbinding met Varsseveld.

 

Oorsprong naam Dinxperlo

De eerste vermelding van de naam ‘‘Dinxperlo’’ stamt uit het jaar 1260 in de vorm van ‘‘Dincsperle’’. Later in 1326 werd dat ‘‘Dijnsperen’’ en sinds 1867 heet het plaatsje ‘‘Dinxperlo’’. Dinxperlo is een samenvoeging van de woorden ‘‘dingspel’’ en ‘‘loo’’. Een ‘‘dingspel’’ is een gerechtsplaats of iets dergelijks en ‘‘loo’’ betekent bos. Samengevoegd betekent het dus ongeveer ‘‘gerechtsplaats in het bos’’.

 

Over de vlag van Dinxperlo

De vlag van Dinxperlo werd op 17 augustus 1938 door de toenmalige gemeente geïntroduceerd. In 1938 voor de defilé in Amsterdam van het veertigjarige regeringsjubileum van Wilhelmina zou elke gemeente langskomen met de gemeentevlag, maar niet elke gemeente had een eigen vlag. Voor de gelegenheid hebben ze toen voor elke gemeente zonder vlag een vlag ontworpen. Dat deden ze aan de hand van de kleuren van de provincievlag en het gemeentewapen. Zo’n vlag noemen ze een defileervlag. In 2005 is de vlag echter komen te vervallen toen Dinxperlo opging in de gemeente Aalten. Sindsdien is het een gewone dorpsvlag.

Op de vlag van Dinxperlo zijn twee gelijke horizontale banen te zien in de kleuren geel en blauw. Links op de vlag staat het gemeentewapen. De kleuren van de vlag zijn dus afgeleid van de provincievlag en dat is in dit geval die van Gelderland.

 

De officiële kleuren van de vlag van Dinxperlo

De kleuren van de vlag van Dinxperlo zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Geel: 108 C
  • Blauw: 286 C
  • Wit: opaque
  • Zwart: opaque

 

Online de vlag van Dinxperlo bestellen

Je kunt de vlag van Dinxperlo en vele andere dorpsvlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen industrie. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. 

Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Wij zijn bereikbaar via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Dinxperlo” te beoordelen