Vlag Dodewaard

Artikelnummer: vlag-dodewaard Categorie:

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u snel de vlag van Dodewaard. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. De vlag van het dorp Dodewaard vind je in de provincie Gelderland. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Dodewaard desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Dodewaard

Dodewaard is een plaatsje gelegen in de Nederlandse provincie Gelderland. Het plaatsje behoort tot de gemeente Neder-Betuwe, wat in de Betuwe ligt. De Betuwe staat vooral bekend om de grootschalige tuinbouw, waaronder de fruitteelt met onder andere appels, peren en kersen. Je kunt Dodewaard ook kennen door de kerncentrale die hier ligt. Deze is al sinds 1997 buiten werking gesteld, maar wordt pas in 2045 gesloopt.

Dodewaard ligt aan de rivier de Waal. Het dorp ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Nijmegen en ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Arnhem. Deze beide steden zijn ook goed bereikbaar via de snelweg de A50, die niet ver van Dodewaard af ligt. Er zijn ook meerdere bus en trein connecties die Dodewaard verbinden met de plaatsen Tiel en Wageningen. Het dorp ligt in de buurt van een aantal mooie natuurgebieden, waaronder het rivierengebied tussen de Waal en de Rijn en de Veluwe.

 

Oorsprong naam Dodewaard

De eerste vermelding van de naam ‘‘Dodewaard’’ dateert uit de 11e eeuw na christus en was in de vorm van ‘‘Dodeuuero’’. In 1177 werd dit ‘‘Dudenwert’’, in 1190 ‘‘Dudenwerthe’’, in 1600 ‘‘Doodewaardt’’ en tegenwoordig dus ‘‘Dodewaard’’. Waarschijnlijk is Dodewaard een samenstelling van ‘‘Dode’’ en van ‘‘waard’’. ‘‘Dode’’ is een oude Germaanse persoonsnaam en ‘‘waard’’ betekent ongeveer ‘‘land aan het water’’. Het betekent samengevoegd dus iets als ‘‘plaats aan het water’’, wat zou kunnen verwijzen naar de nabijheid van de Waal en andere wateren.

 

Over de vlag van Dodewaard

De vlag van Dodewaard werd op 1 september 1953 per raadsbesluit aangenomen als officiële gemeentevlag van de gemeente Dodewaard. Op 1 januari 2002 verviel deze vlag echter als officiële gemeentevlag omdat Dodewaard fuseerde met de omliggende gemeenten Kesteren en Echteld. Sindsdien is het een gewone dorpsvlag.

De beschrijving van de vlag luidt: ‘‘Drie banen van gelijke hoogte van wit, geel en blauw.’’ Deze kleuren zijn afgeleid van het gemeentewapen. De vlag heeft de verhouding 2:3

 

De officiële kleuren van de vlag van Dodewaard

De kleuren van de vlag van Dodewaard zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Wit: opaque
  • Geel: 108 C
  • Blauw: 286 C

 

Online de vlag van Dodewaard bestellen

Je kunt de vlag van Dodewaard en vele andere Gelderse dorpsvlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis.

Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen omtrent deze of een andere vlag kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Dodewaard” te beoordelen