Vlag Ewijk

Artikelnummer: vlag-ewijk Categorie:

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Ewijk. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Het dorp Ewijk ligt in de provincie Gelderland. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wilt u graag de vlag van Ewijk desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Ewijk

Ewijk is een dorp gelegen in het zuiden van de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp behoort tot de gemeente Beuningen. Ewijk ligt aan de rivier de Waal. In de buurt van Ewijk ligt de A50. Hierdoor heeft het plaatsje een goede verbinding met onder andere Arnhem, Osch en ‘s Hertogenbosch. Andere nabijgelegen plaatsen zijn Nijmegen, Wijchen en Beuningen.

Ewijk trivia

In Ewijk wonen op een oppervlakte van 11,38 km² op het moment ca. 4100 mensen. Tot 1980 was Ewijk een eigen gemeente. Sindsdien behoort het dorp tot de gemeente Beuningen. In de gemeente Beuningen is een woningtekort en er staan daarom plannen klaar om Ewijk uit te breiden in de komende jaren.
Ewijk heeft 21 rijksmonumenten en heeft dan ook meerdere interessante bezienswaardigheden. Zo heb je de Oude Toren die in de twaalfde eeuw gebouwd is, zijn er meerdere overblijfselen uit de Romeinse tijd en kun je Slot Doddendael bezoeken. Dit slot is in de veertiende eeuw gebouwd. Ook ligt het dorp dicht aan het water en kun je er wandelen, vissen en meer van dit soort activiteiten.

Oorsprong naam

De eerste vermelding van de naam Ewijk stamt uit het jaar 1088 in de vorm van ‘Awich’. Dit is een samenstelling van ‘a’ en ‘wich’. ‘A’ (ee) betekent water en ‘wich’ (wijk) betekent handelswijk. Samengevoegd betekent het dus: Handelswijk aan het water. Deze naam is over de eeuwen meerdere keren van vorm veranderd. Zo was het in de dertiende eeuw ‘Einwich’, in de veertiende eeuw ‘Ewic’ en in de vijftiende eeuw ‘Ewick’. De eerste keer dat de naam Ewijk in de huidige vorm genoemd werd was in het jaar 1771. Sindsdien is het niet meer veranderd.

Over de vlag van Ewijk

De vlag van Ewijk werd in 1973 aangenomen door de toenmalige gemeente en heeft dienst gehad als officiële gemeentevlag tot 1984. Toen ging Ewijk bij de gemeente Beuningen horen en werd het een gewone dorpsvlag. Op de vlag zijn vier gelijke, horizontale banen te zien in de kleurvolgorde wit-rood-geel-zwart. Deze kleuren zijn afgeleid van het wapen van Ewijk.

De officiële kleuren
De officiële kleuren van de vlag van Ewijk zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Wit: opaque
Rood: 032 C
Geel: 102 C
Zwart: opaque

Online de vlag van Ewijk bestellen
Je kunt de vlag van Ewijk en vele andere vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in onze fabriek in Apeldoorn. Dat doen wij in de volgende standaardafmetingen: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Voor alternatieve maten kun je contact met ons opnemen.
Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis! Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Ewijk” te beoordelen