Vlag Gendringen

Artikelnummer: vlag-gendringen Categorie:

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u snel de vlag van Gendringen. Als u vandaag bestelt, heeft u hem met drie werkdag in huis. Het dorp Gendringen ligt in de provincie Gelderland. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Wilt u graag de vlag van Gendringen op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Gendringen

Gendringen is een plaats in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Gelderland en ligt vlakbij de Duitse grens. De plaats behoort tot de gemeente Oude IJsselstreek. Nabijgelegen plaatsen zijn Doetinchem, Ulft, Azewijn, Zeddam, Dinxperlo en Silvolde.

Gendringen trivia

In Gendringen wonen 4375 mensen op een oppervlakte van 12,27 km². Tot 2005 was Gendringen een eigen gemeente, maar toen fuseerde het dorp met het nabijgelegen Wisch tot de gemeente Oude IJsselstreek. In de laatste week van augustus is er elk jaar een kermis in Gendringen. Er wordt veel aan wielrennen gedaan in het plaatsje. Zo hebben ze zelfs een eigen wielerronde genaamd ‘Dwars door Gendringen’.

Gendringen heeft ook zeven rijksmonumenten en 40 gemeentemonumenten. Er is dus wel iets te zien in het dorp. Je kunt bijvoorbeeld de vijftiende eeuwse St. Maarten kerk bezoeken, de Molen Van Hal bekijken of naar Engbergen (een recreatiegebied) gaan. Ook zijn er een hoop wandelmogelijkheden in de omgeving.

Oorsprong naam

De meest gegeven verklaring voor de naam van Gendringen is dat het van Gendrichem afkomt, wat weer bestaat uit ‘gender’ en uit ‘ichem’. Dit betekent ongeveer ‘collectiviteit’ toebehorende aan de lieden van Gandahari. Een andere verklaring is dat Gendringen afkomt van de term ‘Gans dringen’. Dit zou kunnen omdat er vroeger veel handelaren met ganzen naar het plaatsje kwamen.

Over de vlag van Gendringen

De vlag van Gendringen werd in 1960 ingevoerd als officiële gemeentevlag. Dit was zo tot 2005. Toen ging Gendringen op in de gemeente Oude IJsselstreek en werd het een gewone dorpsvlag. De vlag is een horizontale driekleur in de kleurvolgorde blauw-wit-blauw met in de witte baan drie rode ringen. De vlag heeft de verhouding 1:2. De kleuren en de rode cirkels zijn afgeleid van het wapen van Gendringen.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Gendringen zijn vastgelegd in Pantone, namelijk:

  • Blauw: 300 C
  • Wit: opaque
  • Rood: 186 C

Online de vlag van Gendringen bestellen.

Je kunt de vlag van Gendringen en vele andere dorpsvlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Onze vlaggen komen in de standaard afmetingen: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm.  Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Wij accepteren de betaalmethoden iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Gendringen” te beoordelen