Vlag Gorssel

Artikelnummer: vlag-gorssel Categorie:

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u snel de vlag van Gorssel. Alle vlaggen worden bij ons binnen 3 werkdagen bezorgd. De vlag van het dorp Gorssel vind je in de provincie Gelderland. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Maar wij kunnen de vlag van Gorssel desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Gorssel

Gorssel is een dorp in de Nederlandse provincie Gelderland en behoort sinds 2005 tot de gemeente Lochem. Het dorp ligt aan de Ijssel. Gorssel ligt precies tussen Deventer en Zutphen in. Andere nabijgelegen plaatsen zijn Epse, Voorst, Harfsen en Eefde.

Gorssel trivia

In Gorssel wonen 4.000 mensen op een oppervlakte van 11,73 km². Eerder behoorden de kernen Almen, Eefden, Epse, Harfsen, Joppe en Kring van Dorth tot de gemeente Gorssel. Dit was zo totdat Gorssel in 2005 fuseerde met Lochem. Rapper Snelle is geboren in het dorp. Toen Gorssel nog een gemeente was stond het dorp op de negende plaats van miljonairsgemeenten in Nederland.
Gorssel heeft zes inschrijvingen in het rijksmonumentenregister en 23 gemeentelijke monumenten. Daartussen zitten onder andere de Nederlands Hervormde kerk uit de vijftiende eeuw, de Geertruida Cornelia molen en vele dure huizen.

Oorsprong naam

De eerste vermelding van de naam van Gorssel stamt uit het jaar 1253 en was in de vorm van Gerslo. Gerslo is een samenstelling van ‘Gers’ en van ‘lo’. ‘Gers’ betekent gras en ‘lo’ betekent bos. Samengevoegd betekent het dus iets als grasveld in het bos. Sinds 1516 kennen we de plaats als Gorssel. Sindsdien is het wel een keer veranderd naar Gorsel, maar sinds 1901 is het Gorssel.

Over de vlag van Gorssel

Deze vlag werd aangenomen in 1938 en heeft officiëel dienst gehad tot 2005. Toen ging Gorssel namelijk op in de gemeente Lochem en werd het een gewone dorpsvlag. Op de vlag zie je twee gelijke horizontale banen in de kleurvolgorde geel-blauw. Linksboven op het gele vlak staat het wapen van Gorssel in de kleur blauw. Deze vlag is een defileervlag en werd ontworpen omdat men het nodig vond dat iedere gemeente een eigen vlag had. De kleuren zijn gebaseerd op de kleuren van de vlag van Gelderland. De vlag heeft de verhouding 2:3.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Gorssel zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Geel: 108 C
  • Blauw: 286 C

Online de vlag van Gorssel bestellen

Je kunt de vlag van Gorssel en vele andere soorten vlaggen eenvoudig bestellen bij de VeluwseVlaggenindustrie. Onze vlaggen zijn van de hoogste kwaliteit. Klanten beoordelen ons met een 8,7.
Voor 16:00 besteld op werkdagen; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Gorssel” te beoordelen