Vlag Harskamp

Artikelnummer: vlag-harskamp Categorie:

25.0099.00

Bestel online de vlag van Harskamp. Alle vlaggen worden bij ons binnen 3 werkdagen bezorgd. De vlag van het dorp Harskamp vind je in de provincie Gelderland. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Harskamp met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Harskamp

Harskamp is een dorp in de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp behoort tot de gemeente Ede. Harskamp ligt naast Het Nationale Park De Hoge Veluwe en naast Radio Kootwijk. Nabijgelegen plaatsen zijn Ede, Barneveld, Apeldoorn, Hoenderloo, Voorthuizen en Lunteren.

Harskamp trivia

In Harskamp wonen 3.660 mensen op een oppervlakte van 35,88 km². Harskamp is een christelijk dorp. Het dorp heeft drie kerken en meer dan de helft van het dorp stemt op de SGP. In 2021 kwam Harskamp in het nieuws door een demonstratie tegen vluchtelingen uit Afghanistan. Naast de Hoge Veluwe en Radio Kootwijk, kun je ook naar de Passiflorahoeve (een botanische tuin en zorgboerderij) gaan of het klompenpad gaan lopen in deze omgeving.
Harskamp heeft een militair verleden; van 1899 tot de tweede wereldoorlog had defensie hier een legerplaats voor infanterie. Er waren vier musea die van een aantal onderdelen van het leger een tentoonstelling hadden, daar is alleen het Museum Korps Nationale Reserve nog van over.

Oorsprong naam

De eerste vermelding van de naam Harskamp stamt uit het jaar 1313 in de vorm van Hernescampe. Een eeuw later veranderde dit naar Harscamp. In modern Nederlands is dit Harskamp geworden. Harskamp is een samenstelling van ‘Hars’ en van ‘kamp’. ‘Hars’ betekent paard en ‘kamp’ betekent veld. Samengevoegd betekent het dus iets als ‘veld voor paarden’.

Over de vlag van Harskamp

De vlag van Harskamp werd ingevoerd in 1981, maar is nooit een officiële vlag geweest. Harskamp is namelijk nooit een eigen gemeente geweest. Op het moment hoort het dorp bij de gemeente Ede. Op de vlag is een wit vlak met uit elke zijkant een pijl te zien. In het midden komen ze samen en vormt het een kruis. De horizontale pijlen zijn blauw en de verticale pijlen zijn rood. De vlag en de kleuren zijn allebei afgeleid van het wapen van Harskamp. De verhouding van de vlag is 2:3.

De officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Harskamp zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Wit: opaque
Blauw: 293 C
Rood: 186 C

Online de vlag van Harskamp bestellen

Je kunt de vlag van Harskamp snel en eenvoudig bestellen via vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen in de hoogst haalbare kwaliteit. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis.
Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen zijn wij te bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Harskamp” te beoordelen