Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Japan

6.05

Vlag Japan

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-japan Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Japan. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Japan het sterke glanspolyester en staan dan ook garant voor de hoge kwaliteit. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Japan met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Japan

Japan is een land gelegen in Oost-Azië, ten oosten van China, Korea en Rusland. Het land bestaat uit 6852 eilanden. De vier grote eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu. De Japanse eilandengroep vormt de afscheiding tussen het Aziatische vasteland en de Grote Oceaan. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio met ongeveer veertien miljoen inwoners.
De Japanse eilanden liggen op de rand van de Pacific Plate, een van de aardplaten die de aardkorst vormen. Dit maakt Japan een seismisch actief gebied, met veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. De Japanse eilanden zijn ook gelegen in een gebied met veel tropische stormen en orkanen.
Het landschap van Japan is erg afwisselend met bergen, vlaktes, rivieren, meren en kustlijn. Het land heeft ook veel bossen, rijstvelden en bamboebossen. De hoogste berg van Japan is de berg Fuji, die ook bekend staat als de “heilige berg” van Japan. De berg is een actieve vulkaan die vooral bekend is vanwege zijn prachtige symmetrische vorm.

Geschiedenis Japan

Japan heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In de vroege jaren van haar geschiedenis was Japan een verzameling van meerdere kleine keizerrijken die constant in oorlog met elkaar waren. Rond 600 na Christus begonnen deze keizerrijken zich te verenigen onder de Yamato-dynastie. Dit was het eerste grote Japanse keizerrijk met als keizer, keizer Jimmu.
In de 12e en 13e eeuw werd Japan erg beïnvloed door culturen uit China en Korea, wat resulteerde in de ontwikkeling van een complexe en unieke cultuur die bekendstaat als het klassieke Japan. Tijdens deze periode ontstonden er vele belangrijke kunstvormen, zoals bijvoorbeeld de kalligrafie en de Japanse poëzie.
Van de twaalfde tot halverwege de zestiende eeuw na christus had Japan haar middeleeuwen. Dit was tevens de periode van de samoerai, de Japanse ridders. Deze periode kenmerkt zich door grote politieke en sociale veranderingen in het land. Er was geen centraal gezag meer en er waren meerdere kleine rivaliserende heersers in Japan. Dit duurde tot halverwege de zestiende eeuw, toen Oda Nobunaga begon met de hereniging van Japan.
In de 16e eeuw ontdekten Europese mogendheden als Portugal, Nederland, Engeland en Spanje het land. De Japanse shoguns (zo werden de Japanse leiders toen genoemd) waren bang dat deze landen Japan wilde veroveren en verbraken alle banden met de buitenwereld. Deze isolatie heeft tot 1868 geduurd, toen het shogunale systeem werd afgeschaft en Japan een constitutionele monarchie werd. Hierdoor kreeg Japan ook te maken met veel Westerse invloeden.
Dankzij de Westerse invloeden werkte Japan zich met economische, sociale en militaire hervormingen op tot een wereldmacht. Hierdoor kreeg Japan ook de behoefte aan territoriale uitbreidingen. Dit leidde tot meerdere oorlogen met China, Rusland, Korea en als hoogtepunt de deelname aan de Tweede Wereldoorlog als bondgenoot van Duitsland en Italië. Uiteindelijk moest Japan capituleren na twee verwoestende atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.
In de jaren na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Japan zich echter tot een van de meest welvarende en machtige landen ter wereld. Japan is een van de meest ontwikkelde en geavanceerde landen op het gebied van technologie en industrie. Daarbij is het tegenwoordig ook een zeer populaire vakantiebestemming.

Oorsprong naam Japan

De naam “Japan” is afkomstig van het oude Chinese woord “Cipangu”. Dit woord werd door de Chinezen gebruikt om naar het eilandenrijk in het oosten van Azië te verwijzen. In het Japans betekent “Nippon” of “Nihon” hetzelfde als “Japan”. Deze woorden zijn afgeleid van het Chinese woord en zijn gebaseerd op het oude Japans “Nippon-koku” of “Nihon-koku”, wat betekent “land van de opkomende zon”. Dit verwijst naar de geografische ligging van Japan ten opzichte van China.

Japan trivia

In Japan wonen op het moment 125.000.000 mensen. De verwachting is echter dat dit de komende jaren gaat dalen. Japan heeft namelijk te maken met vergrijzing.
Japanners hebben een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld. De gemiddelde levensverwachting is 84,2 jaar.
De Japanse taal is een van de moeilijkste talen ter wereld. De taal heeft drie verschillende alfabetten en veel complexe grammatica- en spraakregels.
Japan had als eerste land ter wereld een grootschalig hogesnelheidstreinnetwerk.
De belangrijkste godsdiensten van Japan zijn Shintoïsme en Boeddhisme. Minder dan 1% van de bevolking is christelijk.
Japanners staan bekend om hun hoge loyaliteit en inzet.

Over de Japanse vlag

De Japanse vlag wordt “Hinomaru” (betekenis: zonneschijf) genoemd en bestaat uit een rode cirkel op een witte achtergrond. De vlag past bij de bijnaam van het land: Het land van de rijzende zon. De rode cirkel symboliseert de zon en staat voor eenheid en vriendschap. De witte achtergrond staat voor reinheid en eerlijkheid. De Japanse vlag heeft de verhouding 2:3.
De Japanse vlag werd voor het eerst gebruikt in 1870, na de Meiji-restauratie, toen Japan zich opende voor de rest van de wereld en zijn traditionele samenleving begon te moderniseren. De vlag werd officieel aangenomen als de nationale vlag in 1999.
Bij de introductie van deze vlag in 1870 verplichtte de Japanse regering het volk om de Japanse vlag te tonen tijdens nationale feestdagen. Sinds de tweede wereldoorlog is dit echter niet meer verplicht en hoeven Japanners de vlag niet per se te gebruiken. De regering moedigt het volk hier echter wel toe aan. De vlag van Japan mag van zonsopgang tot zonsondergang hangen.

De officiële kleuren van de Japanse vlag

De kleuren van de Japanse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Rood: 032 C
Wit: opaque

Online de Japanse vlag bestellen

Je kunt de vlag van Japan en vele andere Aziatische vlaggen eenvoudig online bestellen bij vlaggen.com. Onze vlaggen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Gebruik de meethulp om uit te vinden welke afmetingen jij nodig hebt.
Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en opmerkingen omtrent de Japanse of een andere vlag kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

1 beoordeling voor Vlag Japan

  1. Warner De jong geverifieerde eigenaar |

    Warner De jong (geverifieerde eigenaar)

    Dik tevreden met de vlag!

Een beoordeling toevoegen