Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Zuid-Korea

6.05

Vlag Zuid-Korea

Artikelnummer: vlag-zuid-korea Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Zuid-Korea. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. Wij maken de vlag van Zuid-Korea in eigen huis. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. maar wij kunnen de vlag van Zuid-Korea desgewenst in iedere afmeting en met iedere denkbare opdruk produceren.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Zuid-Korea

Zuid-Korea, ook wel de Republiek Korea genoemd, bevindt zich op het Koreaanse schiereiland in Oost-Azië. Het land wordt begrensd door Noord-Korea in het noorden en grenst aan de Gele Zee in het westen en aan de Japanse Zee in het oosten. Met een oppervlakte van ongeveer 100.000 vierkante kilometer is Zuid-Korea iets kleiner dan Portugal.

Het schiereiland steekt als een langwerpige driehoek uit vanaf het Aziatische vasteland. Zuid-Korea beslaat het zuidelijke deel, terwijl Noord-Korea het noordelijke deel inneemt. De Gedemilitariseerde Zone (DMZ) fungeert als grens tussen beide landen sinds het einde van de Koreaanse oorlog in 1953.

Het klimaat van Zuid-Korea wordt beïnvloed door de ligging. Het land kent vier seizoenen, met warme zomers en koude winters. Het zuiden heeft mildere winters, terwijl het noorden strenge winters en koele zomers ervaart. Het landschap van Zuid-Korea is gevarieerd, met bergen, heuvels en prachtige kustlijnen. Het land heeft meer dan 20 nationale parken, waaronder het beroemde Seoraksan National Park en het schilderachtige Jeju Island. Deze natuurlijke schoonheid trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan.

Dankzij zijn strategische ligging heeft Zuid-Korea een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en economie van Oost-Azië. Het land is uitgegroeid tot een welvarende natie met geavanceerde technologie, een sterke industriële sector en prominente scheepsbouw- en elektronica-industrieën.

 

Zuid-Korea in cijfers

Zuid-Korea is een land met indrukwekkende cijfers. Met een bevolking van meer dan 51 miljoen mensen is het een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad Seoul is een bruisende metropool waar bijna 10 miljoen mensen wonen, waardoor het een van de grootste steden ter wereld is.

De economie van Zuid-Korea is ook opmerkelijk. Het heeft een van de grootste economieën ter wereld, met een bruto binnenlands product (bbp) van meer dan 1,6 biljoen dollar. Het land staat bekend om zijn bloeiende technologie- en auto-industrieën, met bedrijven zoals Samsung, LG en Hyundai die wereldwijd bekend zijn.

Zuid-Korea heeft ook een indrukwekkend onderwijssysteem. Het land heeft een hoge alfabetiseringsgraad van meer dan 98% en staat bekend om zijn sterke nadruk op onderwijs. Het heeft tal van gerenommeerde universiteiten, waarvan er verschillende internationaal erkend worden.

Daarnaast staat Zuid-Korea ook bekend om zijn culturele invloed. De Koreaanse popcultuur, bekend als K-pop, heeft wereldwijd een enorme fanbase vergaard, en Koreaanse tv-drama’s, films en mode zijn populair over de hele wereld. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan BTS en Squidgame.

 

Over de Zuid-Koreaanse vlag

De vlag van Zuid-Korea, ook wel bekend als de ‘Taegeukgi’, is een prachtig symbool van de natie. De vlag bestaat uit een witte achtergrond met in het midden een blauw-rood yin-yang symbool. Binnen de ‘Taugeuk’ bevinden zich een rode en een blauwe kant. De ‘Taugeuk’ is een traditioneel Koreaans symbool dat staat voor de kosmische dualiteit van yin en yang. 

Het ontwerp van de Zuid-Koreaanse vlag is doordrenkt met symboliek. Het wit symboliseert vrede en zuiverheid. In het yin-yang teken staat de kleur blauw (yin) voor de negatieve aspecten en de kleur rood (yang) voor de positieve aspecten. De vier tekens om de ‘Taegeuk’ heen betekenen het volgende:

  • ||| = geon;
  • |¦| = gon;
  • ¦|¦ = gam;
  • ¦¦¦ = ri.

Elk teken vertegenwoordigt meerdere betekenissen. Zo kan het staan voor een seizoen, een familielid, een natuurelement en nog veel meer. 

Samen symboliseren de Taegeuk het evenwicht tussen tegenstellingen en het streven naar harmonie. De Zuid-Koreaanse vlag weerspiegelt de filosofie van vreedzaam samenleven en de evenwichtige ontwikkeling van het land.

 

Wanneer hangt de Zuid-Koreaanse vlag uit?

De Zuid-Koreaanse vlag, de Taegeukgi, wordt gehesen bij verschillende gelegenheden, waaronder nationale feestdagen, zoals de Dag van de Grondwet (17 juli), Nationale Bevrijdingsdag (15 augustus) en Nationale Stichtingsdag (3 oktober). Ook wordt de vlag gehesen op herdenkingsdagen als Herdenkingsdag van de Proclamatie van de Republiek (13 augustus) en de Herdenkingsdag van de Onafhankelijkheidsbeweging. Vaak wordt bij officiële evenementen en nationale sportevenementen ook de vlag gehesen. 

Overheidsgebouwen, scholen en openbare instellingen kunnen ervoor kiezen om de vlag dagelijks uit te hangen. Het protocol voor het uithangen van de vlag varieert afhankelijk van de gelegenheid en de richtlijnen van de overheid, maar de vlag wordt altijd met respect behandeld.

De Zuid-Koreaanse vlag in Pantone

 

Kleur Pantone
Wit Opaque
Rood PMS 186 C
Blauw PMS 294 C
Zwart Opaque

 

Online de Zuid-Koreaanse vlag bestellen

Je kunt online snel en eenvoudig de vlag van Zuid-Korea bestellen. Naast de Zuid-Koreaanse vlag hebben wij ook de vlaggen van onder andere Japan, China, Taiwan, Vietnam en Rusland. Deze vlag komt in de standaard afmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm.

 

Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Voor vragen en opmerkingen kun je bij ons terecht via de klantenservice. Voor 16:00 besteld, binnen twee werkdagen in huis.

 

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Zuid-Korea” te beoordelen