Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Zuid-Afrika

6.05

Vlag Zuid-Afrika

Artikelnummer: vlag-zuid-afrika Categorieën: ,

25.0099.00

Eenvoudig bestelt u de vlag van Zuid-Afrika. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! De vlag van Zuid-Afrika is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Zuid-Afrika op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, officieel de Republiek Zuid-Afrika, is een land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten.

Inwoners van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden: Pretoria waar de bestuurlijke macht zit, Kaapstad waar de wetgevende macht zit en Bloemfontein zit. Zuid-Afrika is een multi-etnisch en multicultureel land. In Zuid-Afrika worden veel verschillende talen gesproken. Elf daarvan zijn officieel. Na India heeft Zuid-Afrika daarmee de meeste officiële talen ter wereld. In de grondwet van Zuid-Afrika staat ook dat het Khoi, San, Nama en de Zuid-Afrikaanse Gebarentaal worden bevorderd, maar deze talen zijn niet officieel. Andere niet-officiële talen zijn het Duits, Portugees, Frans, Fanagalo, Lobedu, Noord-Ndebele en Phuthi.

Oorsprong van de naam

In 1910 werden Transvaal, de Kaapkolonie, Oranje Vrijstaat en Natal verenigd en was de Unie van Zuid-Afrika een feit. In 1961 werd Zuid-Afrika helemaal onafhankelijk en de republiek Zuid-Afrika was een feit.

Over de vlag van Zuid-Afrika

De huidige nationale vlag van Zuid-Afrika werd in gebruik genomen op 27 april 1994. Dit was het einde van de apartheid, waarna er een wijdverspreid gevoel ontstond dat de vroegere nationale vlag moest worden vervangen vanwege zijn racistische connotaties in de ogen van veel Zuid-Afrikanen. De verhouding tussen de hoogte en breedte (lengte) van de vlag is 2:3. De horizontale rode en blauwe baan nemen elk een derde van de hoogte in; evenals de hoogte van de groene baan samen met de twee smalle witte banen. Als men het groen, geel en zwart wegdenkt, ontstaat een rood-wit-blauwe driekleur zoals de Nederlandse vlag.

Symboliek van de vlag

Toen de nieuwe vlag werd ontworpen, verklaarde men uitdrukkelijk dat de kleuren geen officiële betekenis of symboliek hadden. Toch is er officieuze consensus bereikt in termen van een betekenis voor de vlag en zijn kleuren. Van de Y-vorm wordt verklaard dat deze de convergentie als een verenigde natie symboliseert. Het rood symboliseert het bloed. Het blauw wijst op de blauwe lucht, terwijl het groen het land Zuid-Afrika symboliseert. Het zwart vertegenwoordigt de zwarte Zuid-Afrikanen, en het wit vertegenwoordigt de blanke Zuid-Afrikanen. Geel staat voor de natuurlijke rijkdommen van het land, waaronder goud. Rood, geel en groen zijn ook de Pan-Afrikaanse kleuren.

Officiële kleuren van de Zuid Afrikaanse vlag

De officiële kleuren van de vlag van Zuid-Afrika zijn als volgt:

  • Oranje: 179 C
  • Groen: 3415 C
  • Blauw: REFLEX BLUE C
  • Geel: 1235 C
  • Zwart: BLACK C

Ontwerper van de vlag

Het verzoek voor een vlag ontwerp werd bij een aantal prominente Zuid-Afrikanen uit die tijd neergelegd. Uiteindelijk kwam Fred Brownell met het winnende ontwerp. Later is gebleken dat niet alleen het kabinet het besluit heeft gemaakt, maar dat de vlag ook naar Nelson Mandela is gefaxt en die het zijn zegen heeft gegeven.

Zuid-Afrikaanse vlag kopen

Wil je de vlag van Zuid-Afrika kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn. Wij bieden de vlag van Iran aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm.

Mocht je nog vragen hebben over de Zuid-Afrikaanse vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Afrika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Zuid-Afrika” te beoordelen