Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Nigeria

6.05

Vlag Nigeria

Artikelnummer: vlag-nigeria Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Nigeria. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. Wij gebruiken voor de productie van de vlag van Nigeria het sterke glanspolyester en staan dan ook garant voor de hoge kwaliteit. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Nigeria op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Vlag Nigeria

Ligging Nigeria

Nigeria is een land in West-Afrika. Het is qua bevolking het grootste land van Afrika met ongeveer 216.747.000 inwoners. Met bijna 235 inwoners per km² is Nigeria een van de dichtstbevolkte landen van Afrika. Nigeria grenst aan Benin in het westen, Niger in het noorden en Tsjaad en Kameroen in het oosten. In het zuiden heeft het land een 853 kilometer lange kustlijn aan de Golf van Guinea.

Nigeria is geologisch gezien verdeeld in drie gebieden: de savanne in het noorden, de mangrovebossen in het zuiden en de lagere delen van de Nigerdelta in het zuidoosten. Het land heeft ook een aantal rivieren, waaronder de Niger en de Benue, die van het noorden naar het zuiden stromen en uitmonden in de Golf van Guinea.

Nigeria heeft een tropisch klimaat met twee regenseizoenen per jaar. Het land heeft ook een aantal belangrijke steden, waaronder de hoofdstad Abuja en de grootste stad Lagos (22 miljoen inwoners). De bevolking van Nigeria is zeer divers, met meer dan 250 verschillende etnische groepen en talen. Het land heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis, met vele historische en culturele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Geschiedenis Nigeria

Nigeria heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. In de vroegste tijden woonden er verschillende volkeren in het gebied, waaronder de Nok-cultuur, die bekend stond om hun hoogwaardige terracotta-beelden. Er waren ook verschillende rijken in het gebied wat nu Nigeria is, zo had je het Koninkrijk Nri, het Benin-rijk en het Oyo-rijk.

In de 15e en 16e eeuw begonnen Europese kolonisten, voornamelijk uit Portugal, Spanje en Nederland, handel te drijven aan de kust van Nigeria. In 1865 veroverde Groot-Brittannië grote delen van het land, waardoor Nigeria een kolonie werd. In 1960 werd Nigeria weer onafhankelijk van de Britten en werd het een republiek.

Sinds de onafhankelijkheid in 1960 heeft Nigeria te maken gehad met tal van sociale, economische en politieke problemen, waaronder corruptie, etnische conflicten en militaire dictators. Ook heeft het land te maken gehad met een beperkte economische groei en een hoge werkloosheid onder voornamelijk de jongeren. Desondanks is Nigeria een van de belangrijkste landen in Afrika, met een grote bevolking en belangrijke natuurlijke hulpbronnen, zoals onder andere olie. Het is een belangrijke speler op het wereldtoneel en heeft in de regio een grote invloed op de politiek, economie en cultuur.

 

Oorsprong naam Nigeria

De naam “Nigeria” is afgeleid van de rivier de Niger, die door het land stroomt. De rivier kreeg haar naam waarschijnlijk van de Griekse woorden “nigris”, wat “zwart” betekent, en “ria”, wat “rivier” betekent. Dit verwijst naar de donkere kleur van het water van de Niger.

De naam “Nigeria” als aanduiding van het land werd bedacht in 1897 door de Britse journaliste Flora Shaw. De Britse regering gebruikte de naam om het gebied te identificeren dat ze hadden veroverd en om te regeren. De naam bleef in gebruik na de onafhankelijkheid van Nigeria in 1960.

 

Nigeria trivia

  • De filmindustrie van Nigeria, Nollywood, is na het Indiase Bollywood de grootste filmproducent van de wereld.
  • Nigeria heeft de grootste economie van Afrika. 90% van de export komt van olieproducten.
  • Engels is de officiële taal van Nigeria. Er worden echter in totaal meer dan 500 talen gesproken in het land.
  • Nigeria heeft de grootste diversiteit aan vlinders van de wereld.
  • De Nigeriaanse Wole Soyinka was de eerste Afrikaan die een nobelprijs voor de literatuur kreeg.
  • Bijna 95% van het Nigeriaanse regenwoud is verloren.
  • De Nigeriaanse Aliko Dangote is met een vermogen van 12 miljard de rijkste man van Afrika.

 

Over de Nigeriaanse vlag

De Nigeriaanse vlag bestaat uit drie gelijke, verticale banen in de kleurvolgorde groen-wit-groen. De groene banen staan symbool voor de natuurlijke rijkdommen van het land en de landbouw, terwijl de witte baan staat voor vrede en eenheid. De vlag heeft de verhouding 1:2.

De Nigeriaanse vlag werd voor het eerst gebruikt nadat Nigeria in 1960 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk. Het ontwerp werd voorgesteld door een commissie die was opgericht om de vlag te ontwerpen. Het winnende ontwerp kwam van Michael Taiwo Akinkunmi. Dit ontwerp is echter wel een beetje aangepast, zo stond er in het ontwerp van Akinkumni een rode zon centraal op de vlag. Die hebben ze echter niet overgenomen.

De Nigeriaanse vlag wordt vaak gebruikt tijdens belangrijke nationale gebeurtenissen, zoals onafhankelijkheidsdag en staatsbezoeken. Het is ook een belangrijk symbool voor de nationale identiteit van Nigeria en wordt vaak gezien als een teken van trots voor de Nigeriaanse bevolking.

 

De officiële kleuren van de Nigeriaanse vlag

Deze kleuren van de Nigeriaanse vlag zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn als volgt:

  • Groen: 355 C
  • Wit: opaque

 

Online de Nigeriaanse vlag bestellen

Je kunt de Nigeriaanse vlag en vele andere Afrikaanse vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen industrie. Onze vlaggen zijn gemaakt van de beste kwaliteit. Gebruik onze meethulp om te checken welke afmetingen jij nodig hebt.

Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Voor vragen en opmerkingen omtrent de Nigeriaanse of een andere vlag kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Afrika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Nigeria” te beoordelen