Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Benin

6.05

Vlag Benin

Artikelnummer: vlag-benin Categorieën: ,

25.0099.00

Bij de Veluwse Vlaggen Industrie bestelt u de vlag van Benin. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. de vlag van Benin word gemaakt van hoogwaardig glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Benin met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Benin

Benin is een land in West-Afrika. Het ligt tussen Niger in het noorden, Burkina Faso en Togo in het westen, Niger in het noorden en Nigeria in het oosten. In het noorden van het land stroomt ook de rivier de Niger, die de grens met het land Niger vormt. Benin heeft aan de Atlantische Oceaan een kustlijn van 121 kilometer. De hoofdstad van Benin is Porto-Novo, maar de grootste stad is Cotonou met 890.000 inwoners. Benin heette oorspronkelijk Dahomey.

Geschiedenis Benin

Benin was een koninkrijk dat in de 16e eeuw ontstond in West-Afrika. Dahomey, zoals het toen heette, was een machtig rijk dat bekend stond om zijn grote leger en zijn handel in slaven met onder andere Portugal en Nederland. In de 19e eeuw werd het land een Franse kolonie en ging het Benin heten. Het land verkreeg zijn onafhankelijkheid in 1960 en werd een republiek met een militaire dictatuur. In de jaren ‘70 en ‘80 kwam het land onder grote druk van internationale organisaties te staan om te democratiseren. Dit leidde ertoe dat er in 1990 een nieuwe grondwet werd aangenomen die de weg vrijmaakte voor democratische verkiezingen. Sindsdien is Benin een democratisch land, hoewel het nog steeds te maken heeft met economische en sociale problemen.

De keuken van Benin

De keuken van Benin is erg beïnvloed door de Franse en West-Afrikaanse culinaire tradities. Het nationale gerecht van het land is fufu, dit is een gerecht gemaakt met een soort deeg van gestampte geplette groenten of granen dat wordt gegeten met verschillende sauzen en stoofschotels. Andere populaire gerechten in Benin zijn kuli-kuli (gebakken broodjes gemaakt van arachide pasta), akassa (gekookte maïsmeel pannenkoekjes) en gbeto (gekookte vis met pepersaus). Alcoholische dranken die veel gedronken worden in Benin zijn palmwijn en bier. Non-alcoholische dranken die vaak worden gedronken in het land zijn fruit- en groentesappen en thee.

Benin trivia

  • Benin heeft bijna 12,5 miljoen inwoners op een oppervlakte van 112.000 km². Dat is ongeveer net zo groot als Griekenland.
  • In Benin is de voertaal Frans. Er worden echter ook nog 40 andere lokale talen gesproken in het land.
  • De belangrijkste bronnen van inkomsten voor Benin zijn landbouw en industrie. De belangrijkste exportproducten zijn katoen, textiel, voedingsmiddelen en hout.
  • Benin heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn daardoor veel interessante bezienswaardigheden in het land te vinden. Zo kun je onder andere de Royal Palaces of Abomey, de Ganvie stiltewoningen en de Fôret Classée de la Pendjari National Park vinden in het land.
  • De Beniners staan ook bekend om muziek en dans. De meeste beoefende hiervan zijn de zangbé (een soort popmuziek), voodoo-muziek en de vivacious Sato-dance.

Over de Beninse vlag

De vlag van Benin werd geïntroduceerd in 1959 na de onafhankelijkheid van Frankrijk. Tussen 1975 en 1990 heeft het land echter een andere vlag gehad, namelijk die van de Volksrepubliek Benin. Die was volledig groen met linksboven een rode ster. In deze periode had Benin een marxistisch regime. Sinds 1 augustus 1990 heeft het land de vlag zoals die nu nog steeds is. Op de vlag is links een verticale groene baan en rechts twee horizontale banen in de kleurvolgorde geel-rood te zien. Dit zijn de Pan-Afrikaanse kleuren en ze staan voor hoop (groen), rijkdom (geel) en moed (rood). De Beninse vlag kan hierdoor verward worden met de vlaggen van onder ander Kameroen, Senegal, Guinee-Bissau, Guinee en Mali. De vlag heeft de verhouding 2:3. 

De officiële kleuren van de Beninse vlag

De officiële kleuren van de vlag van Benin zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Groen: 341 C
  • Geel: 115 C
  • Rood: 185 C

Online de vlag van Benin bestellen

Je kunt de vlag van Benin en vele andere vlaggen in de Pan-Afrikaanse kleuren snel en eenvoudig bestellen bij de VeluwseVlaggenindustrie. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Gebruik de meethulp om te ontdekken welke afmetingen jij nodig hebt.

Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Afrika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Benin” te beoordelen