Vlag Rotterdam

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-rotterdam Categorieën: ,

25.0099.00

Online bestelt u snel de vlag van Rotterdam. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Een kwalitatief hoogwaardige vlag van Rotterdam bestelt u goedkoop bij Vlaggen.com. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Rotterdam op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Rotterdam

Rotterdam is een echte havenstad in het westen van Nederland. De haven van Rotterdam was lange tijd de grootste haven van de wereld. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Het is nog wel altijd de grootste en belangrijkste haven van Europa. De stad ligt in de provincie Zuid-Holland en is met 588.490 inwoners de op een na grootste stad van Nederland.

De stad heeft zijn naam te danken aan een dam in de rivier de Rotte. Nadat de stad werd gebombardeerd door Duitsland in 1940 is Rotterdam een bakermat geworden voor vernieuwende architectuur. Denk daarbij aan de Erasmusbrug, de Kubuswoningen en een groot aantal Wolkenkrabbers.

Over de vlag van Rotterdam

De Rotterdamse vlag is officieel aangenomen op 10 februari 1949. De vlag bestaat uit drie even hoge horizontale banen in de kleuren (van boven naar beneden) groen, wit en groen. De kleurcombinatie is afkomstig uit het Rotterdamse wapenschild.

Vanaf de Middeleeuwen zijn de kleuren rood en wit al verbonden aan Rotterdam. De kleur wit symboliseert de veenrivier de Rotte in de provincie Zuid-Holland. De rivier functioneert als boezem. De rivier voert het teveel aan water uit de polders ten noorden van Rotterdam af onder beheer van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De groene kleur is een verwijzing naar het Hof van Wena. Dit kasteel stond destijds op de plek van het huidige Station Hofplein in Rotterdam.

Door de jaren heen varieerde het aantal banen op de vlag van Rotterdam sterk. Zo zijn er ook vlaggen van Rotterdam bekend met maar liefst 11 banen (6 groene banen, 5 witte banen). Schepen met als thuishaven Rotterdam voerden op zee met de Rotterdamse vlag in 1 of 2 masten.

Rotterdamse vlag bestellen

De vlag van Rotterdam bestel je online eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. De vlag is verkrijgbaar in 4 formaten. Het benodigde formaat is afhankelijk van de lengte van de vlaggenmast. In de maathulp hebben wij een duidelijk overzicht gemaakt welk formaat het best past bij een bepaalde vlaggenstok/mast lengte.

Mocht u er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Ook horen wij het graag wanneer u op- en/of aanmerkingen heeft op onze omschrijving van de vlag. Wij streven er namelijk naar de klant zo goed mogelijk te informeren.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

1 beoordeling voor Vlag Rotterdam

  1. Els Van der ham geverifieerde eigenaar |

    Els Van der ham (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen