Vlag Urk

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: v-urk Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Urk. Bestel voor 15:00 uur en u ontvangt uw vlag al binnen drie dagen in huis! Bij vlaggen.com bestelt u topkwaliteit vlag van Urk is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Bij onze webshop kiest u gemakkelijk de juiste afmeting voor uw vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Urk op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Urk

Urk is een voormalig eiland en huidige gemeente in de provincie Flevoland in Nederland. Met 21.467 inwoners op een oppervlakte van circa 11,54 km² is Urk qua oppervlakte de kleinste gemeente van deze provincie. Urk is tevens de gemeente met het laagste percentage inwoners met een migratieachtergrond.

Inwoners van Urk

Urk kan worden omschreven als de meest kerkelijke gemeente van Nederland, 98% van de inwoners is lid van een kerkelijke gezindte en 94% van de inwoners gaat naar de kerk. Het is een zeer hechte gemeenschap met een eigen dialect, het Urkers, dat nog buitengewoon vitaal is en veel afwijkt van de andere dialecten uit de omgeving. Ook heeft Urk zijn eigen volkslied, dat wordt gezongen tijdens de jaarlijkse aubade op Koningsdag en overige officiële gelegenheden. Urk heeft verreweg de grootste vissersvloot en visverwerkende industrie van Nederland. De betekenis van de naam Urk is onbekend, maar er bestaan verschillende theorieën over.

Oorsprong van de naam Urk

De betekenis van de naam Urk is onbekend, maar er bestaan verschillende theorieën over. Een van deze theorieën is dat voor Urk zal een hoge keileembult en de ligging aan het (vis) water het uitgangspunt voor de naamgeving zijn geweest.

Over de vlag van Urk

De vlag van Urk is bij raadsbesluit op 9 april 1965 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van Urk. Het ontwerp stamt af van een oud gebruik in de scheepvaart.

Symboliek van de vlag

De kleuren van de vlag van Urk waren afgeleid uit de scheepvaart, waarbij de kleuren van de Nederlandse vlag boven en onder zijn toegevoegd. Ook is het duidelijk afgeleid van het wapen van Urk. Urk heeft als vissersgemeenschap een sterke binding met de zee. De beschrijving van de vlag is als volgt: Blauw met een witte schelvis, langs de bovenzijde van de vlag een smalle, in twee horizontale banen van rood en wit verdeelde zoom en langs de onderzijde van de vlag een smalle, in twee horizontale banen van rood en wit verdeelde zoom, de zomen met een hoogte van elk 1/6 van de totale vlag hoogte.

Officiële kleuren

De officiële kleuren van de vlag van Urk zijn als volgt;

  • Rood
  • Wit
  • Blauw

Ontwerper van de vlag

De Stichting voor Banistiek en Heraldiek maakte in 1964 het ontwerp. Het ontwerp stamt af van een oud gebruik in de scheepvaart.

Vlag van Urk kopen

Online de vlag van Urk bestellen doe je eenvoudig en snel bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm.

Heb je vragen over de vlag van Urk, dan horen wij het graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Mocht je de Urker vlag willen kopen in een ander formaat dan beschikbaar? Neem dan ook contact met ons op, wij kunnen de vlag produceren in alle formaten.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

1 beoordeling voor Vlag Urk

  1. Anoniem geverifieerde eigenaar |

    Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Prima vlag

Een beoordeling toevoegen