Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Estland

6.05
29.0042.00

Banieren

Banier Estland

59.0062.00

Vlag Estland

(1 klantbeoordeling)
Artikelnummer: vlag-estland Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Estland. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. de vlag van Estland word gemaakt van hoogwaardig glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wij produceren naast de standaard afmetingen ook vlaggen op maat. Wenst u een vlag van Estland met andere afmetingen dan de vlaggen in ons standaard assortiment? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Estland

Estland is een land in Noord-Europa dat aan de Oostzee ligt. Het grenst aan Rusland in het oosten, Letland in het zuiden, Zweden in het westen via het autonome eiland Gotland en overzees in het noorden ligt Finland. De Emajõgi is met 260 kilometer de langste rivier van het land. Estland heeft bijna 3800 kilometer aan kustlijn. De hoofdstad en grootste stad van Estland is Tallinn met 445.000 inwoners. Het land is ongeveer even groot als Nederland en heeft een oppervlakte van iets meer dan 45.000 vierkante kilometer.

Geschiedenis Estland

Estland heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de dertiende eeuw. Het land werd oorspronkelijk bewoond door diverse Finno-Oegrische stammen, waaronder de Esten. In de late middeleeuwen werd Estland bezet door de Hanzesteden. Dit was een handelsconfederatie van steden in Noordwest-Europa waar onder andere de Nederlandse steden Zutphen, Zwolle, Arnhem en Nijmegen toe behoorde. In 1721 werd Estland onderdeel van het Russische Rijk.
In de twintigste eeuw werd Estland onafhankelijk van Rusland na de Russische Revolutie van 1917. Dit werd echter kort na de Eerste Wereldoorlog ongedaan gemaakt toen Estland werd opgenomen in de Sovjet-Unie. In 1991 werd Estland opnieuw onafhankelijk na de val van de Sovjet-Unie. Tegenwoordig is het land een lid van de Europese Unie en de NAVO.

Oorsprong naam Estland

De naam Estland komt van het Finse woord ‘‘Eesti’’, wat ‘‘land van de Esten betekent. De Esten zijn een Finno-Oegrische stam die al vele eeuwen in de regio van het huidige Estland wonen. De naam Estland is dus afgeleid van de naam van deze stam en verwijst naar het land waar zij wonen.
Estland wordt al zo genoemd sinds de dertiende eeuw, toen het land bezet werd door de Hanzesteden. De naam werd door deze Hanzesteden gebruikt om het gebied te onderscheiden van de andere gebieden in de regio, zoals Letland en Rusland. In de loop der tijd werd de naam Estland steeds meer gebruikt om het hele land te benoemen.

Estland trivia

 • Estland heeft 1.323.000 inwoners.
 • Estland is het noordelijkste land van de Europese Unie.
 • 68,6% van de bevolking is Ests. Een grote minderheid van 25,7% is van Russische afkomst. Verder zijn er nog een aantal kleine groepen Oekraïners, Wit-Russen en Finnen.
 • Estland is een van de meest digitale samenlevingen van de wereld.
 • Bijna 70% van de Estse bevolking is atheïstisch als gevolg van het beleid van de Sovjet-Unie.
 • Estland heeft twee inschrijvingen op de werelderfgoedlijst met het historisch centrum van Tallinn en de Geodetische boog van Struve.

Over de Estse vlag

De vlag van Estland is een horizontale driekleur in de kleurvolgorde blauw-zwart-wit (van boven naar beneden). De kleuren van de vlag zijn afgeleid van de nationale symbolen van Estland en hebben een diepe betekenis voor de Estse cultuur en geschiedenis.
De blauwe kleur staat symbool voor de heldere lucht, de meren, de zee en de onafhankelijkheid van Estland. Het zwart verwijst naar de moeilijke periodes die het land heeft doorgemaakt en naar de aarde van het thuisland. Het wit staat voor de vrede en vriendschap die Estland met andere landen wenst te behouden en voor het streven van de bevolking naar geluk en licht.
De vlag van Estland is in 1918 ingevoerd na de onafhankelijkheid van het land. Tijdens de bezetting door de Sovjet-Unie heeft Estland van 1940 tot 1991 een andere vlag gehad. Sinds 1991 is het echter weer de nationale vlag van het land en dragen de Esten deze met trots. De vlag heeft de verhouding 7:11.

De officiële kleuren van de Estse vlag

De kleuren van de Estse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

Blauw: 285 C
Zwart: opaque
Wit: opaque

Online de Estse vlag bestellen

Je kunt de Estse vlaggen en vele andere Europese vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Onze vlaggen zijn van de hoogste kwaliteit.
Voor vragen en/of opmerkingen omtrent de Estse of een andere vlag kun je ons bereiken via de klantenservice of onderstaande contactgegevens.

 

Afmeting

70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 200x300cm

Continent

Europa

1 beoordeling voor Vlag Estland

 1. Regina Ellents geverifieerde eigenaar |

  Regina Ellents (geverifieerde eigenaar)

  Mooie prijs voor goede kwaliteit. Ook de tas was een leuk onverwachtse verrassing…

Een beoordeling toevoegen