Andere suggesties…

29.0042.00

Banieren

Banier Letland

59.0062.00

Tafelvlaggen

Tafelvlag Letland

6.05

Vlag Letland

Artikelnummer: vlag-letland Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel gemakkelijk online de vlag van Letland. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. Bij vlaggen.com bestelt u topkwaliteit vlag van Letland van ijzersterke glanspolyester. Wij verkopen diverse afmetingen van deze vlag: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Letland bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Vlag Letland

Ligging Letland

Letland is een land in Noordoost-Europa, gelegen tussen Estland in het noorden, Rusland in het oosten en Litouwen en Wit-Rusland in het zuiden. Het land ligt tevens aan de Oostzee en de Golf van Riga. Letland heeft een oppervlakte van ongeveer 65.000 vierkante kilometer en iets minder dan 2 miljoen inwoners. De hoofdstad en grootste stad van Letland is Riga met 706.000 inwoners. Riga is gelegen aan de monding van de rivier de Daugava en is een belangrijk economisch, cultureel en historisch centrum van Letland.

Letland is een land met een lange en rijke geschiedenis en heeft veel invloeden ondergaan van andere culturen, zoals de Slaven, de Germaanse volken en de Russen. Het land heeft een unieke cultuur en taal, die tot de Balten-talen behoort, en een rijke folklore en muziektraditie. Letland staat ook bekend om zijn prachtige natuur, met bossen, meren, rivieren en de Baltische kust.

 

Geschiedenis Letland

Letland heeft een lange en complexe geschiedenis, die teruggaat tot de prehistorie. Het land werd vroeger bewoond door de Balten, een Indo-Europese volksgroep die ook in Litouwen en Estland voorkwam. In de 13e eeuw vormde Letland een onafhankelijke staat, die later in de 16e eeuw deel uit ging maken van het rijk van Polen-Litouwen. Tussen de 13e en de 19e eeuw heeft Letland veel Duitse invloeden gehad.

In de 17e eeuw werd Letland bezet door Zweden, wat leidde tot een periode van economische groei en culturele bloei. In de 18e eeuw kwam Letland onder Russische heerschappij en dat bleef zo tot aan de Eerste Wereldoorlog. Na de Russische Revolutie in 1917 werd Letland onafhankelijk en vormde het een republiek.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Letland opnieuw bezet, ditmaal door de Sovjet-Unie. Na de oorlog bleef Letland onder Sovjet-heerschappij tot 1990, toen het land opnieuw onafhankelijk werd. Sindsdien is Letland lid geworden van verschillende internationale organisaties, zoals de Europese Unie en de NAVO.

 

Letland trivia

  • Letland heeft een van de oudste de universiteiten van Europa, de universiteit van Riga. Deze universiteit werd in 1585 opgericht.
  • De Letse vlag is een van de oudste vlaggen ter wereld. De eerste vermelding van de vlag ligt rond 1200 na christus.
  • Ijshockey is de populairste sport in Letland.
  • Er zijn meer dan 12.000 rivieren in het land.
  • De man-vrouwverhouding in Letland is 85 mannen op 100 vrouwen. Hiermee heeft het land een van de laagste man-vrouwverhoudingen van de wereld.
  • De eerste kerstboom ooit zou uit Letland komen. in 1510 versierde men in Riga een boom met rozen, om hier vervolgens omheen te dansen en het in de brand te steken.

 

Over de Letse vlag

De Letse vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleurvolgorde rood-wit-rood. De kleuren van de vlag zijn symbolisch en hebben een specifieke betekenis. De rode kleur staat voor het bloed dat de Letten bereid zijn te geven voor de onafhankelijkheid van Letland. De witte kleur staat voor de vrede en de rechtschapenheid van het land. De vlag heeft de verhouding 1:2.

De eerste versie van de vlag dateert uit de 13e eeuw na christus, maar de huidige vorm van de vlag werd ingevoerd in 1917, toen Letland na jaren van bezetting door Rusland onafhankelijk werd. De vlag was ook in gebruik tijdens de periode van onafhankelijkheid tussen de twee wereldoorlogen. Na de bezetting door de Sovjet-Unie in 1940 werd de vlag verboden en werd het land gedwongen om de rode vlag van de Sovjet-Unie te gebruiken. Na de onafhankelijkheid in 1990 werd de oude vlag hersteld als de nationale vlag van Letland.

 

De officiële kleuren van de Letse vlag

De kleuren van de Letse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Rood: 201 C
  • Wit: opaque

 

Online de Letse vlag bestellen

Je kunt de Letse vlag en vele andere soorten vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij de Veluwse Vlaggen industrie. Onze vlaggen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Klanten beoordelen ons met een 8,7.

Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Voor vragen en opmerkingen omtrent de Letse of een andere vlag kun je ons bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Letland” te beoordelen