Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Litouwen

6.05
29.0042.00

Banieren

Banier Litouwen

59.0062.00

Vlag Litouwen

Artikelnummer: vlag-litouwen Categorieën: ,

25.0099.00

Gemakkelijk online bestelt u de vlag van Litouwen. Als u vandaag bestelt, bezorgen wij deze binnen drie werkdagen bij u thuis. De vlag van Litouwen is gemaakt van duurzaam materiaal en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Maar we kunnen ook vlag van Litouwen op maat maken! Neem gerust contact op via 055 522 3208 of info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Litouwen

Litouwen is een land in Oost-Europa dat grenst aan Letland in het noorden, Wit-Rusland in het oosten en Polen en de Kaliningrad-oblast (een exclave van Rusland) in het zuiden. In het westen grenst het land aan de Oostzee. Litouwen is het grootste land van de drie Baltische staten (Estland, Letland, Litouwen) met een oppervlakte van 65.300 km² en 2,8 miljoen inwoners. De hoofdstad en grootste stad van Litouwen is Vilnius (512.000 inwoners), gelegen aan de rivier de Neris.
Litouwen heeft een gematigd maritiem klimaat met warme zomers en milde winters. Het land heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis, met tal van kastelen, kloosters en historische gebouwen die dateren uit de Middeleeuwen. Litouwen is ook bekend om zijn prachtige natuur, met bossen, meren en rivieren die het landschap vormen.

Geschiedenis Litouwen

Litouwen heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Het land werd vroeger bewoond door de Balten, een Indo-Europese volksgroep die ook aanwezig was in het huidige Letland en Estland. Dit is ook de reden dat deze drie landen de Baltische staten worden genoemd.
In de 13e eeuw was Litouwen één van de grootste landen van Europa, met een oppervlakte die ook delen van Polen, Rusland en Oekraïne omvatte. In de 14e eeuw werd Litouwen lid van de Hanze, een economische alliantie van steden aan de Oostzee waar ook een aantal Nederlandse steden toe behoorden. In de 16e eeuw werd Litouwen geannexeerd door het Russische Rijk en bleef onder Russische heerschappij tot de Eerste Wereldoorlog. In 1918 verklaarde Litouwen zich onafhankelijk en werd het een soevereine staat.
In de jaren 1920 en 1930 werd Litouwen een parlementaire democratie. In 1940 werd het land echter door de Sovjet-Unie geannexeerd en ging het onderdeel uitmaken van de Sovjet-Unie. Dit duurde tot de val van de Sovjet-Unie in 1991. In dat jaar verklaarde Litouwen zich opnieuw onafhankelijk en werd het een soevereine staat binnen de Gemenebest van Onafhankelijke Staten.
Sinds de onafhankelijkheid heeft Litouwen zich ontwikkeld tot een stabiele democratie en is het lid geworden van de Europese Unie en de Navo. Het land heeft ook een bloeiende economie met een toenemende toeristenindustrie en een groeiende technologische sector.

Litouwen trivia

Litouws is een van de oudste gesproken talen van de wereld. De taal stamt uit de zevende eeuw na christus.
De populairste sport in Litouwen is basketbal. Het land heeft meerdere NBA-spelers voortgebracht.
In Litouwen staat de Stelmuze eik. Deze boom is ongeveer 1500 jaar oud en daarmee waarschijnlijk de oudste boom van Europa. De diameter van de boom is wel dertien meter.
Een derde van het land bestaat uit bos.
Litouwen was het laatste land van Europa dat zich bekeerde tot Christendom. De Litouwers deden dat pas in 1387.

Over de Litouwse vlag

De Litouwse vlag bestaat uit drie gelijke, horizontale banen in de kleurvolgorde geel-groen-rood. De kleuren van de vlag zijn symbolisch en hebben een specifieke betekenis. De gele kleur staat voor de gouden velden van Litouwen, terwijl de groene kleur staat voor de natuur en de rijkdom van Litouwen. De rode kleur staat voor het bloed dat is vergoten tijdens de strijd om de onafhankelijkheid van Litouwen.
De huidige vorm van de vlag werd in 1918 ingevoerd, toen Litouwen na jaren van bezetting door onder andere Rusland en Duitsland onafhankelijk werd. De vlag was in gebruik tijdens de periode van onafhankelijkheid tussen de twee wereldoorlogen. Na de bezetting door de Sovjet-Unie in 1940 werd de vlag verboden en werd het land gedwongen om de rode vlag van de Sovjet-Unie te gebruiken. Na de onafhankelijkheid in 1990 werd de oude vlag hersteld als de nationale vlag van Litouwen. Sinds 2004 is de vlag niet meer aangepast.

De officiële kleuren

De kleuren van de Litouwse vlag zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:
Geel: 1235 C
Groen: 349 C
Rood: 180 C

Online de Litouwse vlag bestellen

Je kunt de Litouwse vlag en vele andere nationale vlaggen snel en eenvoudig bestellen bij vlaggen.com. Onze vlaggen komen in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Gebruik onze meethulp om te checken welke afmetingen jij nodig hebt.
Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Wij zijn bereikbaar via de klantenservice of via de onderstaande contactgegevens.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Europa

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Litouwen” te beoordelen