Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Libanon

6.05

Vlag Libanon

Artikelnummer: vlag-libanon Categorieën: ,

25.0099.00

Via onze webshop bestelt u de vlag van Libanon. Bestel je voor 15:00 uur? Dan word de vlag binnen 3 werkdagen bij u bezorgd. de vlag van Libanon word gemaakt van hoogwaardig glanspolyester. Onze standaardafmetingen zijn als volgt: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Staat uw gewenste afmeting hier niet tussen? We produceren ook de vlag van Libanon op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Over Libanon

Libanon, officieel de Republiek Libanon, is een klein en dichtbevolkt land gelegen aan de uiterste oostkust van de Middellandse Zee in Azië. In het zuiden grenst het aan Israël en in het oosten en noorden aan Syrië.

Inwoners van Libanon

Beiroet is de hoofdstad van Libanon, de grootste en de meest bevolkte met een bevolking van 1,916,100-mensen. De oude stad is de belangrijkste commerciële haven in Libanon met commerciële handelspunten, banken en lokale en buitenlandse bedrijven. Overige grote steden zijn: Tripoli, Sidon en Tyre.

Libanon heeft een oppervlakte van 10.452 km² met daarin 5.469.612 inwoners van Hoewel de Libanezen als Arabisch volk beschouwd worden en het grootste geloof in het land de islam is, is Libanon, net als haar buurlanden, zowel op religieus als op etnisch gebied buitengewoon divers. Het land telt een groot aantal minderheden met uiteenlopende wortels. Zo zijn de Grieken sinds de antieke oudheid in Libanon woonachtig. De Tsjerkessen kwamen veelal als vluchtelingen uit de Kaukasus tijdens het Ottomaanse Rijk naar Libanon.

Oorsprong naam

De naam Libanon komt uit de Semitische stam lbn, wat “wit” betekent in het Aramees, waarschijnlijk een verwijzing naar het besneeuwde Libanongebergte. Julius Caesar noemde Libanon Lub Na’a, wat “Wit Land” betekent.

Over de Libanese vlag

In 1944 in gebruik genomen. De vlag van Libanon bestaat uit drie horizontale banden, waarvan de middelste breder is dan elk van de andere twee; deze middelste band is wit en toont een groene Libanonceder; de andere twee banden zijn rood.

Symboliek van de vlag van Libanon

De ceder staat voor geluk en voorspoed voor het land. Daarnaast staan de kleuren rood en wit officieel voor het bloed dat werd vergoten in de strijd om de onafhankelijkheid en voor de puurheid. Het is echter waarschijnlijker dat de rode kleur is afgeleid van de kleur van de uniformen van het Libanese leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Officiële kleuren

Dit zijn de officiële kleuren van de Libanese vlag:

  • Rood: Pantone 032 C
  • Groen: Pantone 355 C
  • Wit

Ontwerper

De vlag is ontworpen met het oog op de neutraliteit, zodat deze niet verbonden kon worden met een van Libanese religieuze groeperingen. De ceder voldoet aan deze eis, want al in de oudheid was de ceder symbool voor dit gebied. In 1861, toen Libanon tot het Ottomaanse Rijk behoorde, verscheen de boom voor het eerst op een Libanese vlag. Toen na het uiteenvallen van dit rijk Frankrijk het gebied als mandaatgebied verkreeg, werd de ceder vaak op de witte baan van de Tricolore gezet. De rood-wit-rode banden en de ceder staan ook op het wapenschild van Libanon.

Libanese vlag kopen

Wil je de vlag van Libanon kopen? Dat kan op Vlaggen.com! Wij bieden de vlag van Libanon aan in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225, 200 x 300 cm. Wij produceren onze vlaggen al meer dan 60 jaar zelf in Apeldoorn.

Mocht je nog vragen hebben over de Libanese vlag, wij staan elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 voor jou klaar! Neem contact op via mail of telefoon.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Azië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Libanon” te beoordelen